Кулінарні поради: три секретні інгредієнти, які втричі покращать смак будь-якого салату

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, скільки можна зберігати різні салати в холодильнику. Тепер ділимось порадами щодо приготування цієї групи страв.

Овочевий салат - досить популярна страва. Їх є досить багато видів і вони чудово поєднуються з м’ясом та багатьма гарнірами. Проте, можна не просто змішати овочі і заправити олією, а перетворити свіжу закуску на чудову страву. Розповідаємо, що можна додати, щоб смак салату змінився.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цікава заправка

Зазвичай кулінари заправляють салат не такою вже й великою кількістю заправок. Це оливкова чи соняшникова олія, майонез, сметана або йогурт. Але замість звичних інгредієнтів можна зробити трохи складнішу заправку. До прикладу, змішати оливкову олію, часник, мелений перець і лимонний сік.

Ваніль

Салат матиме цікаву пікантну нотку, якщо додати до заправки зовсім трішечки ванілі. Головне — не переборщити з кількістю пряності, бо якщо покласти забагато, ефект може виявитися зворотнім.

Сир

Цей компонент базовий, і він може суттєво покращити смак салату. Для овочевих салатів найчастіше використовують види сиру з низьким відсотком жирності, наприклад, фету, сулугуні тощо. Також можна притрусити салат зверху пармезаном - це універсальний підсилювач смаку продуктів. Так страва відразу зміниться на смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не бійтесь експериментувати і покращувати щоденний і святковий раціони. Також ми розповідали, як правильно їсти суші.