Проста кулінарна хитрість: що додати до картоплі, щоб вона не почорніла

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

страва з м'ясата картоплі
24 канал / Картопелька нізащо не потемніє

Цьому дуже просто запобігти

Ми розповідали, як приготувати особливо ароматну смажену картоплю . Тепер розповідаємо, як її варити, щоб овоч зберіг свій приємний апетитний колір.

Всі ми хочемо, щоб страва не лише була смачною, але й апетитно виглядала. Іноді картопля темніє або набуває неприємного жовтого кольору. Є дуже прості трюки, які дозволять цього уникнути. Про них розповіли на Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не дайте картоплі окислитися

Очищену картоплю не рекомендується надовго залишати на повітрі. Якщо забути про неї на деякий час, вона почне темніти. Якщо все ж доведеться залишити - залийте очищену картоплю холодною водою до моменту приготування.

Додайте лимонний сік або кислоту

Під час варіння додайте в каструлю трохи лимонного соку або невелику кількість лимонної кислоти. Це нейтралізує луг, присутній у воді, який і призводить до потемніння картоплі.

Також, окрім соку, можна додати кілька лимонних дольок. Покладіть в каструлю 2-3 часточки - не бійтеся, що це погіршить смак. Навпаки, лимон ще й додасть картоплі приємного аромату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим порадам ваша варена картопля завжди буде білою, апетитною та смачною. Також ми розповідали, як приготувати розкішне картопляне пюре .