Поширені помилки у приготуванні плову: чому страва перетворюється на кашу

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смачний плов
Плов можна приготувати дуже смачно, якщо знати, як

Помилки у приготуванні цієї страви роблять її несмачною

Ми розповідали, як приготувати особливо смачне картопляне пюре. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати апетитний плов.

Загалом у цій страві немає нічого складного, але деякі помилки у приготуванні можуть її зіпсувати. Разом із Pixelinform розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як приготувати смачний плов

Дуже важливим пунктом цього переліку є вибір рису. Неправильний рис ще до приготування завідомо означає програш. Щоб не помилитися, купуйте рис, на якому написано, що він підходить для плову. Саме такі зернята мають необхідну кількість крохмалю.

Також дуже часто трапляється, що плов перетворюється на кашу через те, що кулінар не приділив достатньо уваги промиванню рису. Його не вийде просто сполоснути і залити водою - робити це потрібно доти, доки вода не стане прозорою. І, крім того, після промивання варто на 30 хвилин замочити рис у холодній воді.

А ще дуже важливою є пропорція рису до води. Він неї залежить, чи приготується рис в той момент, коли волога википить. Якщо води буде занадто багато, то він розвариться у кашу. Класичне співвідношення рису та води – 1:2. Якщо ж за рекомендаціями крупу замочували, кількість води потрібно трохи зменшити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці поради допоможуть приготувати найсмачніший плов. Також ми розповідали, як приготувати особливо ароматну смажену картоплю.