Італійський секрет "1000-100-10": відома ідеальна формула для варіння макаронів

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

жінка їсть спагетті
Фото з відкритих джерел / Правила смачних макаронів

Як правильно варити макарони

Ми розповідали, як цукор допоможе вам покращити смак страв . Тепер ділимося секретами приготування смачних макаронів.

Макарони – це один із найпопулярніших гарнірів, який легко приготувати та який подобається всім. Проте, багато людей не знають, як правильно їх варити, через що макарони стають несмачними та липкими. Разом з Pixelinform розповідаємо про кілька простих секретів, які допоможуть вам приготувати ідеальні макарони.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильне співвідношення води та макаронів

Використовуйте формулу "1000-100-10": 1 л води на 100 г макаронів, 10 г солі на 1 л води. Завдяки цій формулі макарони не зваряться, не злипнуться і будуть мати приємний смак.

Не перемішуйте макарони занадто часто

Перемішайте макарони 1-2 рази після того, як їх додали до води, а потім дайте їм спокійно варитися. Часте перемішування може призвести до того, що макарони злипнуться.

Не промивайте макарони після варіння

Багато людей промивають макарони після варення, щоби вони не злипалися. Проте це змиває крохмаль, який робить макарони смачними та приємними на смак. Краще просто злити воду, додати трохи олії та перемішати макарони.

Додайте макарони до соусу, а не навпаки

Макарони, які зварились, краще додавати до соусу, а не навпаки. Так макарони краще просочаться соусом і будуть ароматнішими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати ідеальні макарони. Також ми ділилися секретами приготування смачних котлет.