Томатна паста не “зацвіте” і не зіпсується: хитрий спосіб зберігання, про який знають просунуті кулінари

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

томатна паста
maximum / Як зберегти томатну пасту

Так паста буде свіжою місяцями

Ми розповідали, як покращити смак картоплі . Тепер ділимось порадами, які допоможуть зберегти томатну пасту після відкриття. Це незамінний інгредієнт на кухні, який використовується для приготування піци, макаронних виробів, соусів та багатьох інших страв. Проте, як правило, під час готування використовується лише 1-2 ложки пасти, а решта продукту залишається в банці. 

Відкрита банка томатної пасти швидко псується, втрачаючи свій смак та аромат. Тому важливо знати, як правильно її зберігати, щоб зберегти свіжість продукту на максимально довгий час. Розповідаємо про це разом із ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як заморозити томатну пасту

За допомогою формочок для льоду

Розлийте томатну пасту у формочки для льоду. Залиште формочки в морозильній камері до повного застигання пасти.

Заморожені кубики пасти перекладіть у пакет для заморожування або герметичний контейнер. Використовуйте кубики пасти за потребою, додаючи їх до страв під час приготування.

За допомогою целофану

Застеліть обробну дошку харчовою плівкою. Викладіть на плівку томатну пасту невеликими порціями (по 1-2 ложки). Поставте дошку в морозильну камеру до повного застигання пасти.

Заморожені порції пасти перекладіть у пакет для заморожування або герметичний контейнер. Використовуйте заморожені порції пасти за потребою, додаючи їх до страв під час приготування.

Не заморожуйте томатну пасту повторно. Після розморожування паста може трохи змінити свою консистенцію, але це не впливає на її смак. Використовуйте заморожену або охолоджену пасту протягом 3-4 місяців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим порадам ви зможете зберегти томатну пасту свіжою. Також ми розповідали, як довго можна зберігати яйця , зварені на Великдень.