Гастрономічні хитрощі, які зроблять приготування простішим: як полегшити роботу на кухні

Кулінарні підказки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка насолоджується їжею
Фото: smachnonews

Прості речі суттєво полегшують роботу

Зовсім прості кухонні речі можуть значно скоротити час на приготування їжі, покращити смак страв та зробити процес швидким та приємним. Адже немає нічого гіршого ніж, наприклад “пиляти” овочі тупим ножем чи їсти “пластмасовий” помідор з холодильника.

Досвідчені господині знають безліч рецептів маринаду, правильні варіанти тіста, яке точно зійде, та з розумом використовують залишки продуктів для приготування вишуканих страв. Кілька кухонних лайфхаків дозволять досягти майстерності та почуватися не гірше професійного шеф-кухаря у царині кухні, розповідає gazeta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знати правила зберігання овочів та фруктів у холодильнику

Зовсім не зайве зробити собі шпаргалку чи запам’ятати, що деякі продукти втрачають свої смакові властивості за низьких температур. Не кладіть у холодильник помідори, персики, картоплю, цибулю, часник, хліб, адже вони втратять текстуру і смак.

Як врятувати переварене м’ясо

Найкраще нарізати його на дрібні, маленькі скибочки і викласти на тарілку, а зверху присмачити маринованою цибулею та помідорами. Полити лимонним соком і олією. За кілька хвилин м’ясо поверне втрачену вологу.

Дістати максимум соку від цитрусів

Перед тим, як вичавлювати сік з лимона чи апельсина потрібно на 15-20 секунд покласти фрукти у мікрохвильову піч. Так з цитрусів можна дістати вдвічі більше смачної рідини.

Правильна подача страв

Перед подачею гарячих страв тарілки краще нагріти у духовці. Так вони не втратять смак і відчуватимуться значно краще. А для салатів краще посуд охолодити у морозилці.

Вода з-під макаронів

Не зливайте повністю воду після варки макаронів. Залиште один стакан і додайте його до соусу. Крохмаль у цій воді допоможе соусу краще загуснути і добре змішатися з макаронами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, я ких кухонних порад уникати при готуванні їжі. Адже деякі поради з інтернету зовсім не діють.