На цей вишуканий десерт ви потратите 15 хвилин: найшвидший та найпростіший “Тирамісу” (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

торт тирамісу
Hochu.ua / Цей десерт має неймовірно ніжну текстуру

Цікава варіація класичного десерту

Ми ділились рецептом простого тортика “Бите скло” . Тепер розповідаємо про десерт, який можна приготувати ще швидше і ще простіше.

Пропонуємо вашій увазі авторський рецепт Тирамісу від кулінарної редакторки HOCHU.UA . Це цікава варіація класичного рецепта, який легко відтворити вдома. На відміну від “еталонного” Тирамісу, десерт, який ми вам пропонуємо, легший і краще тримає форму, але залишається неймовірно ніжним. Замість крему на основі яєць - ніжна вершково-сирна маса, що завдяки невеликій кількості желатину залишається стабільною.   

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Вершки 33% - 250 г

  • Сир вершковий - 250

  • Цукор - 70 г

  • Савоярді - 200 г

  • Кава - 300-400 мл готового напою

  • Молоко - 150-200 мл

  • Желатин - 15 г

  • Ванілін - до смаку

  • Какао-порошок - для оздоби

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спосіб приготування:

  1. Заварюємо каву. Підійде будь-який спосіб заварювання, за якого кава виходить концентрованою: джезва, еспресо-машина, мока (кавоварка гейзерного типу). Переливаємо її в мисочку, в якій буде зручно розмочувати печиво.

  2. Обираємо форму для десерту. Печиво савоярді вмочуємо в каву стороною без цукрової скоринки. Тримаємо не більше 1-2 секунд - інакше десерт розмокне.

  3. Викладаємо їх у рядок у форму, цукровою стороною донизу. Коли половина печива у формі - відставляємо вбік.

  4. Молоко підігріваємо. Розчиняємо у ньому желатин, 1-2 хвилини помішуючи

  5. Міксером змішуємо холодний вершковий сир з цукром. З 70 г цукру виходить в міру солодкий десерт, якщо хочете солодший - можна додати більше. 

  6. Вливаємо холодні вершки. Збиваємо на великих оборотах кілька хвилин. Повинен вийти м’який крем.

  7. Не перестаючи збивати, вливаємо у масу молоко з желатином, що встигло охолонути. Додаємо ванілін та перемішуємо ще кілька хвилин.

  8. Половину маси швидко перекладаємо на шар розмоченого печива. Розрівнюємо лопаткою. 

  9. Беремо другу половину печива та теж розмочуємо її в каві, поступово викладаючи на сирний шар. Накриваємо другою половиною крему. 

  10. Розрівнюємо крем лопаткою. Густо посипаємо його какао-порошком. Закриваємо форму плівкою та ставимо десерт у холодильник.

тирамісу на тарілці
Десерт можна куштувати практично одразу

Куштувати тортик можна уже за годину, хоча ідеально просоченим він стане на наступний день. Також ми розповідали, як приготувати смачний китайський десерт - солодкі рисові кульки.