Ситна та ароматна страва з найпростіших продуктів: таке рагу готується надзвичайно просто (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

рагу з грибами
ТСН / Ситне рагу

Страва виходить дуже ароматною

Ми ділились рецептом старовинної української страви - Варі . Тепер розповідаємо, як приготувати ароматне рагу з лісових грибів та картоплі.

Цей рецепт наповнить вашу кухню неймовірним ароматом лісових грибів. Дуже смачно і дуже просто. Як приготувати, розповіли на порталі “Є” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 300 г сушених лісових грибів (можна використовувати заморожені або свіжі гриби за вашим смаком)

  • 700-800 г картоплі

  • 1 велика морква

  • 1 цибулина

  • 2 зубчики часнику

  • сіль

  • олія

  • вода

Спосіб приготування:

  1. Залийте сушені гриби холодною водою та залиште їх на 1-2 години. Потім поставте каструлю з грибами на вогонь, доведіть до кипіння та варіть протягом 15 хвилин. 

  2. Відкиньте гриби на друшляк та дайте їм трохи охолонути. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву - кружальцями. 

  3. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву та продовжуйте обсмажувати овочі ще 5-7 хвилин, до м'якості.

  4. Додайте до обсмажених овочів відварені та трохи охолоджені гриби. Перемішайте та готуйте разом протягом 5-7 хвилин, щоб гриби просочилися ароматом овочів.

  5. Подрібніть часник за допомогою ножа або пресу. Додайте часник до грибів та овочів, посоліть та поперчіть. Перемішайте та готуйте ще 2-3 хвилини.

  6. Почистіть картоплю, помийте її та наріжте шматочками середнього розміру. Складіть нарізану картоплю в глиняний горщик або чавунний казанок. 

  7. Додайте до картоплі засмажку з грибів та овочів, ретельно перемішайте. Влийте трохи води в горщик або казанок, щоб вона ледь покривала картоплю. 

  8. Накрийте кришкою та відправте рагу в розігріту до 190°C духовку. Запікайте протягом 1 години, або до готовності картоплі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готове рагу з грибів та картоплі подавайте до столу гарячим, посипавши свіжою зеленню за бажанням. Також ми ділились рецептом апетитних картопляних книдлів.