Ситно і нереально смачно: старовинний український салат, про який мало хто знає (РЕЦЕПТ)

Рецепти
931
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

салат з руряком і капустою
yizhakultura.com / Смачно і дуже просто

Цю страву можна приготувати дуже швидко

Ми ділились рецептом пісних картопляних книдлів . Тепер розповідаємо, як приготувати смачну страву, якою українці ласували здавна. Це Варя - щось на кшталт салату з буряками та квасолею. Перші писемні згадки про неї датуються 1899 роком, але звісно, що готувати її і до того.

Страва дуже проста й здорова, і зовсім несправедливо, що про неї мало хто знає. Ділимось рецептом від проєкту yizhakultura , що займається відродженням української гастрономічної спадщини. Продукти потрібні найпростіші, а з приготуванням впорається навіть дитина.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 300 г буряка

  • 100 г пряної маринованої сливи

  • 100 г білої квасолі

  • 50 г квашеної капусти

  • 25 г соняшникової олії

  • 5 г гірчиці

Спосіб приготування:

  1. Замочуємо квасолю на ніч у воді. Зливаємо воду і варимо квасолю близько 30 хвилин.

  2. Ретельно промиваємо буряк. Загортаємо його у фольгу і запікаємо в духовці при 200°C протягом 50-60 хвилин (час залежить від розміру овочів).

  3. Знімаємо шкірку з спеченого буряка і нарізаємо його ромбиками. Зварену і охолоджену квасолю змішуємо з квашеною капустою.

  4. Додаємо подрібнені мариновані сливи і буряк. Ретельно змішуємо олію та гірчицю до однорідної маси і додаємо до інших інгредієнтів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готовий салат прикрашаємо січеною зеленою цибулею або петрушкою. Також ми ділились рецептом дуже смачного картопляного салату .