Без грама м’яса, а така смачна: бюджетна і ситна тушкована капуста (РЕЦЕПТ)

Рецепти
916
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

капуста з квасолею
lenta / Ситна і смачна страва

Чудовий рецепт до посту і не тільки

Ми ділились рецептом смачної маринованої рибки , яку можна їсти в піст чи й навіть поставити на святковий стіл. Тепер розповідаємо, як приготувати дуже ситну і апетитну тушковану капусту.

Рецепт дуже бюджетний, і дуже простий. А ще такий ситний, що ви і не повірите, що там немає м’яса. Рецептом поділились на порталі “Файні рецепти” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 600 г свіжої капусти

  • 1 склянка квасолі (заздалегідь замоченої)

  • 1 цибулина

  • 2 ст. л. рослинної олії

  • 2 ст. л. томатної пасти

  • сіль, цукор, перець, зелень

Спосіб приготування:

  1. Напередодні ввечері або за декілька годин до приготування заливаємо квасолю холодною водою і залишаємо замочуватися. Зціджуємо воду з квасолі, заливаємо чистою водою, доводимо до кипіння і варимо до готовності.

  2. Подрібнюємо цибулю кубиками і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Капусту шаткуємо соломкою і додаємо до цибулі на сковорідку. Смажимо, періодично помішуючи, до м'якості капусти.

  3. Змішуємо тушковану капусту з відвареною квасолею, томатною пастою, додаємо цукор, сіль і перець. Тушкуємо страву на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин, щоб всі компоненти добре просочилися смаками та ароматами.

  4. Подрібнюємо свіжу зелень (петрушку, кріп) і додаємо до готової страви. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.

  5. Подаємо пісну капусту з квасолею гарячою, як самостійну страву або з гарніром. За бажанням можна скропити страву лимонним соком для пікантного смаку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готова страва чудово зберігається в холодильнику протягом 2-3 днів, що робить її ідеальним перекусом. Також ми ділились рецептом крутого весняного салату.