Нереально м’яка паска без грама борошна: апетитне сирне тісто та рум’яна скоринка (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

сирна паска
Вікна / Смачна сирна паска

Сирна паска в духовці без борошна

Ми розповідали, як приготувати смачну паску за рецептом Дарії Цвєк . Тепер ділимось рецептом смачної сирної паски, яка готується в духовці, але без додавання борошна.

Це чудовий ніжний десерт до святкового столу. Рецептом поділились на порталі “Главред” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Сир (жирністю мінімум 9%) - 500 г

  • Сметана (20%) - 100 г

  • Вершкове масло - 80 г

  • Яйця - 3 шт.

  • Цукор - 100 г

  • Кукурудзяний крохмаль - 2 ст. л.

  • Родзинки - 50 г

  • Ванілін 

  • Сіль - дрібка

Спосіб приготування:

  1. Вийміть сир, сметану, вершкове масло та яйця з холодильника заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури. Це допоможе отримати більш однорідну та пишну текстуру паски.

  2. У глибокій мисці з'єднайте сир, сметану, м'яке вершкове масло та кукурудзяний крохмаль. За допомогою занурювального блендера ретельно збийте всі інгредієнти до однорідної маси. Якщо блендера немає, протріть сир через сито.

  3. В окремій мисці збийте яйця з цукром міксером на невеликих швидкостях. Поступово збільшуйте швидкість, збиваючи масу до пишності та світлого кольору. Додайте ванілін та щіпку солі для кращого смаку.

  4. Акуратно введіть яєчну масу до сирної, перемішуючи ложкою знизу-вгору, щоб зберегти повітряність тіста. Не використовуйте міксер, щоб не вибити пишність.

  5. Промийте родзинки та обсушіть їх. Додайте родзинки до сирної маси та рівномірно розподіліть їх. За бажанням, можна додати інші сухофрукти, цукати, горіхи або шоколадні краплі.

  6. Візьміть форму для випікання діаметром 16-18 см. Застеліть дно та боки форми пергаментним папером. Зовні оберніть форму фольгою в кілька шарів, щоб запобігти попаданню води під час випікання.

  7. Викладіть сирну масу у підготовлену форму, вирівняйте поверхню. Поставте форму в глибоке деко, на дно якого налийте окріп, щоб вода доходила приблизно до середини форми.

  8. Розігрійте духовку до 160°C (режим верх-низ без конвекції). Поставте деко з формою в духовку та випікайте паску протягом 1,5-2 годин. Верх паски має зарум'янитися, а дерев'яна шпажка, вставлена в центр, повинна вийти сухою.

  9. Вимкніть духовку, але не виймайте паску. Залиште її в духовці ще на 4 години, щоб вона охолола поступово. Це допоможе зберегти пишність та текстуру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після 4 годин дістаньте паску з духовки та холодильника, зніміть пергамент та фольгу. За бажанням, можна прикрасити паску цукровою пудрою, цукатами або свіжими ягодами. Ми ділились рецептом вдалої глазурі.