Прощальне повідомлення: як розірвати стосунки у месенджері й не розбити людині серце (за можливістю)

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Дівчина тримає в руках телефон фото
Фото: unsplash.com

Розставання — це не просто, тож не треба його укладнювати додатковими помилками

Розставання за допомогою повідомлень часто не схвалюється, але є випадки, коли це цілком прийнятний спосіб завершити стосунки. До того ж сказати комусь, що все скінчено, набагато краще, ніж просто ігнорувати.

Як розійтися з хлопцем у повідомленнях: інструкція та приклади повідомлень

Коли справа доходить до розриву стосунків, краще, якщо ви можете зробити це віч-на-віч або по телефону, хоча це не завжди можливо або є найкращим рішенням, пише lynxformen.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли можна розривати стосунки у повідомленнях

  • Якщо це випадкові стосунки. Якщо у вас було небагато побачень, або ви просто зустрічалися час від часу, розставання за допомогою смс може бути нормальним явищем. 

  • Якщо це занадто стресово. Якщо думка про розставання з кимось при особистій зустрічі викликає у вас стрес до такої міри, що вам здається, що це вже занадто, то розставання за допомогою повідомлень є цілком розумною альтернативою. Це дасть вам час зібратися з думками і спланувати, що сказати.

Як розірвати стосунки у повідомленнях

Щоб написати найкраще повідомлення про розставання, пам'ятайте про ці три речі:

  • Пишіть коротко і лаконічно. Ніхто не хоче читати есе, в якому детально описані всі причини, чому ви не хочете з ним зустрічатися. Будьте оптимістичними, доброзичливими і дотримуйтесь теми. 

Щось на кшталт: "Привіт, сподіваюся, у тебе все добре. Дякую, що зустрівся зі мною в четвер. Мені сподобалося сперечатися з тобою, хто був найкращим Спайдерменом (безумовно, Тобі Магуайр), але, якщо чесно, я не відчуваю, що між нами був романтичний зв'язок. Завжди незручно бути тією людиною, яка говорить це, але я хотіла б припинити наші зустрічі".  

Таким чином ви проявляєте ввічливість і повагу, але даєте зрозуміти, що не хочете нічого більшого.

  • Перечитуйте текст перед відправленням. Автокорекція може дратувати й в кращі часи, але після повідомлення про розставання з великою кількістю орфографічних помилок, може скластися враження, що іншій людині просто байдуже, а це може бути боляче. Обов'язково перевірте текст перед тим, як надсилати його!

  • Уникайте кліше. Слова "справа не в тобі, а в мені" звучить майже так само погано, як і орфографічні помилки — вони виглядають як текст-відмазка, в який не вкладено жодної думки. Найкращі тексти для розставання - це ті, що написані з повагою та принаймні трохи продумані.

Приклади повідомлень, які можна написати

  • Я хотіла сказати, що мені дуже сподобалося з тобою спілкуватися, і я б хотіла зустрітися знову, але вже як з другом.

  • Я відчуваю, що ми не сумісні, і ці стосунки мені не підходять. Тому я хотіла би припинити будь-яке подальше спілкування. Але я щиро бажаю тобі всього найкращого і побажати вам всього найкращого в майбутньому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Варто пам'ятати: незалежно від того, наскільки добре написаний і продуманий текст, у іншої людини все одно можуть виникнути питання про те, як до цього дійшло. Особливо, якщо ваші стосунки тривають довше, ніж кілька побачень, варто продовжити розмову та пояснити свої почуття. Це допоможе вам обом поставити крапку в розставанні.

Раніше ми розповідали про те, як сподобатися хлопцю за листуванням. Ці поради допоможуть розпочати нові стосунки.