"Ви все робите не так! Я навчу, як треба": як бабусі не посваритися з дітьми через виховання онуків

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Бабусі ставляться до виховання внуків зовсім не так, як виховували своїх дітей. Вони враховують помилки і намагаються уникнути їх повтору з  наступним поколінням. Але іноді бажання кращого для онуків може перетворитися на конфлікт з власними дітьми.

Дуже часто надмірна бабусина любов не дає можливості робити все правильно. І покарання, які застосовують батьки, змушує бабусине серце стискатися від болю. Тоді вона починає висловлювати своє невдоволення і це може стати причиною сварки, непорозумінь і конфліктів поколінь, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
"Ви все робите не так! Я навчу, як треба": як бабусі не посваритися з дітьми через виховання онуків - фото №1

Що не робити, щоб стати ідеальною бабусею

  1. Порушувати правила встановлені у молодій сімї

Не намагайтеся виправити помилки минулого. Чужа сім'я - чужі правила, навіть якщо ви мешкаєте разом. Не потрібно нехтувати встановленими правилами і вважати їх дурними примхами. Поважайте молодь та їхні звички, адже ви хочете, щоб поважали ваші.

"Ви все робите не так! Я навчу, як треба": як бабусі не посваритися з дітьми через виховання онуків - фото №2
  1. Завжди погоджуйте свої дії у вихованні з батьками

Багато бабусь вважають, що вони краще знають і у всьому розбираються, ніж батьки дитини. Деякі можуть підстригти дитині волосся, нагодувати алергічними фруктами, бо ж алергія - то вигадки, та одягнути на прогулянку багато речей у теплу погоду, бо так значно краще.

  1. Теми для розмови з онуками

Погоджуйте з батьками теми для обговорення. Особливо ті, що стосуються релігії, появи на світ дітей та інші делікатні питання.

"Ви все робите не так! Я навчу, як треба": як бабусі не посваритися з дітьми через виховання онуків - фото №3
  1. Усвідомлення того, що внуки - не ваші діти

Не перебирайте на себе батьківську роль і не намагайтеся додати те, що не отримали в с вій час ваші діти. Дозволяйте дітям взяти на себе обов'язок з виховання, свій ви вже виконали.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для зберігання хороших стосунків, пам'ятайте, що не потрібно давити авторитетом і встановлювати свої правила. Любити внуків вам ніхто не забороняє, але надмірна опіка та вседозволеність для ідеальної бабусі недопустима.