4 речі, які насправді онукам може дати тільки бабуся

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Бабусі у світі онуків посідають найважливіше місце після батьків. На ті речі, на які у мами і тата може не вистачати сил і часу бабуся завжди знайде. Вона чекає онуків в гості з нетерпінням, до їх приїзду готує різні смаколики, не втомлюється розповідати історії і годинами читати казки.

Старше покоління цінує, зберігає і передає сімейні традиції. Онуки проносять любов до бабусь протягом всього життя, адже пам'ятають тепло і піклування про них з раннього дитинства. Але є основні 4 речі, які чекають від бабусь онуки, розповідає simya .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
4 речі, які насправді онукам може дати тільки бабуся - фото №1

Онуки чекають бабусиного захисту від батьків

Найчастіше мами та тата ставляться до своїх дітей надто суворо, багато вимагають і не ідуть на компроміси. Прагнучи зробити дитину найкращою, щоб в дорослому житті досягти успіху, батьки забувають, що вони теж колись були дітьми і чекали від своїх тат і мам піклування і розуміння. Саме в такі моменти прив’язаний до бабусі онук очікує, що вона прийме і зрозуміє його, адже з малих років знає, що бабуся може надати захист від батьківської вимогливості.

4 речі, які насправді онукам може дати тільки бабуся - фото №2

Онуки розраховують на фізичну теплоту бабусі 

Вірджинія Сатир американський психолог та психотерапевт вважає, що нам потрібні чотири обійми, щоб вижити, і 12 – для успішного розвитку.

Зазвичай, батьки настільки зайняті роботою та заклопотані особистими справами, що забувають про важливість обіймів, які потребують діти в усякому віці. Коли вони були маленькі, то мами та тата частенько брали на руки, цілували та пригортали. А от до дітей, які виросли, такі прояви батьківської любові надто рідкі. Але бажання фізичної теплоти  та ніжності не зникає з роками. Тому онуки чекають що улюблена бабуся так само часто прийматиме і обійматиме їх.

4 речі, які насправді онукам може дати тільки бабуся - фото №3
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Онуки розраховують на підтримку бабусі 

Саме бабуся може підтримати коли складно і дати мудру пораду. На думку психолога Ганни Скавітіної, це очікування з боку онуків пояснюється впевненістю у великому життєвому досвіді бабусі.

Вони можуть сміливо балувати і давати онукам те, що, можливо, не вдалося дати своїм дітям, оскільки доводилося багато працювати, займатися домашнім господарством, виживати: емоційне тепло, ніжність, —

- наголошує психолог.

Часто бабусі вважають проблеми онуків надуманими і перебільшеними, адже у своєму житті зустрічалися з масштабнішими негараздами. Тому знають, як розрадити, заспокоїти і підтримати мудрими словами.

Онуки чекають, що бабусі активно цікавитимуться їх життям

Коли дитина маленька, всі активно проявляють інтерес до її справ і цікавляться найменшими дрібницями життя. Дитина звикає до такої уваги і подорослішавши чекає на ті ж запитання. І від бабусі в першу чергу. Для онука це прояв і доказ любові до нього.

Тільки бабусі, які люблять, здатні щиро пишатися досягненнями онуків, нахвалюючи їх перед сусідами, подругами і родичами, зберігати їх малюнки, листівки та фотографії.

Ми завжди бажаємо відчувати свою значущість та знати, що ми небайдужі рідним людям. Бабусі пам'ятають все, навіть про те, що давно забули батьки. Саме вони можуть дати онукам важливі речі, які допоможуть їм у дорослому житті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ми не забуваємо про бабусь навіть після їх смерті. Пам'ятаємо тепло рук, спільні прогулянки, сімейні традиції та розмови годинами. І віримо, що своїх онуків ми зможемо оточити такою ж любов'ю і турботою.