Догляд за шкірою взимку: на що рекомендує звернути увагу лікар-дерматолог

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У холодну пору шкіра потребує особливого догляду. Для неї не такий страшний холод, як перепади температури у приміщенні, та на вулиці. Особливо може страждати відкрите обличчя на пронизливому вітрі.Тому шкіра потребує догляду, який не можна ігнорувати .

На морозі вироблення жиру сповільнюється, шкіра втрачає залишки води, стає роздратованою, негладкою і млявою, а губи починають обвітрюватися і можуть потріскатись. Ось чому взимку шкіра потребує особливої ретельної інтенсивної допомоги, розповідає у медичному блозі, дерматолог Павло Медвецький.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Догляд за шкірою взимку: на що рекомендує звернути увагу лікар-дерматолог - фото №1

Зволоження та захист

Догляд повинен містити очищення, зволоження, живлення і захист. Краще, якщо тоніки, маски, креми, гелі будуть однієї лінії, також потрібно враховувати правила відносно типу вашої шкіри. Якщо у вас жирна шкіра, то взимку її можна віднести до нормальної. Нормальна шкіра переходить в суху, а суха стає надчутливою. Це те, що потрібно враховувати, підбираючи косметичні засоби. проте, ідеального косметичного розв'язання зимових проблем не існує.

Допоможе  шкірі подолати стрес від холоду і пересушування інтенсивне зволоження. Якщо шкіра стягується і стає сухою та грубою, вмивайте обличчя молоком або вершками, а після цього наносьте крем з екстрактом морських водоростей, вони зашкодять шкірі втратити вологу. Зимовий крем покликаний підживити шкіру, але це не означає, що він повинен бути густим, краще використовувати легкі, з рідкою консистенцією. Вони добре захищають шкіру.

Проте не чекайте моменту, коли обличчя і руки почнуть "стягуватися", шкіра стане сухою та негладкою. Постійно потрібно використовувати живильні креми та маски. Після вмивання нанесіть на шкіру обличчя й рук живильний крем, а на губи - гігієнічну помаду.

Вітаміни та антиоксиданти

Використовуйте для догляду креми і маски, які містять антиоксиданти і вітаміни, щоб покращити стан і зовнішній вигляд шкіри, запобігти руйнуванню клітин та забезпечити шкіру енергією. Якщо ви плануєте довго гуляти у ясні, але морозні дні, необхідно покрити обличчя і губи протисонцевим кремом з високим вмістом жиру і світлозахисними факторами. А перед сном нанести нічний засіб на обличчя й руки.

Догляд за шкірою взимку: на що рекомендує звернути увагу лікар-дерматолог - фото №2

Поради для шкіри:

  • зволожуйте повітря у своєму будинку і офісі за допомогою електричних зволожувачів, розпилювачів або розставляйте посудини з водою біля радіаторів опалення;

  • частіше робіть маски, які зволожують;

  • збризкуйте обличчя мінеральною або очищеною кип'яченою водою;

  • приймайте контрастний душ. Чергуйте теплу і холодну воду, завжди закінчуючи холодною. Це надасть бадьорості, підвищить тонус капілярів і зробить шкіру пружною;

  • вмиватися потрібно не пізніше, ніж за годину до виходу з дому, а креми наносити на обличчя мінімум за сорок хвилин до виходу, інакше шкіра може перехолонути і навіть обморозитися;

  • збагатіть раціон вітамінами: більше овочів, фруктів, кисломолочних продуктів та менше солодкого й жирного.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Доглядайте за шкірою правильно і вона завжди буде мати привабливий здоровий вигляд. Також не забувайте правильно вмиватися , щоб не заподіяти шкоди. Адже більшість робить цю процедуру з помилками.