Made in Korea, або 10 ступенів догляду за обличчям по-корейськи

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Саме в Азії останнім часом зароджуються основні косметологічні тренди .  Для створення своєї доглядової продукції корейці використовують новітні технології, а у складі застосовують незвичні для західного світу інгредієнти.

У Південній Кореї жінки надають перевагу непомітному та натуральному макіяжу або взагалі використовують мінімум декоративної косметики, проте їх можна назвати найвибагливішими у питаннях догляду за шкірою. Мати гарний вигляд і зберігати молодість шкіри їм допомагає система догляду, яка складається з 10 етапів і полягає в щоденному використанні цілого ряду доглядових засобів, розповідає hollyskin. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Made in Korea, або 10 ступенів догляду за обличчям по-корейськи - фото №1

Піклуватися про свою шкіру навчають дівчаток з ранного віку. Саме комплексний підхід допомагає надати шкірі здорового кольору, продовжує молодість, сповільнює природні процеси старіння та захищає обличчя від впливу негативних факторів навколишнього середовища. Дбають за шкірою не лише жінки, а й чоловіки.

Основи корейського догляду

Старанність і регулярність

Корейські принципи догляду за шкірою займають багато часу і зусиль. Але саме в цьому полягає ефективність та результат. Ретельне очищення обличчя – запорука осяйної шкіри.

Грамотність

Правильне очищення, живлення і зволоження. Для кореянок недостатньо просто вмитися зранку.  Їх догляд за шкірою обличчя, підготовка до нанесення будь-яких косметичних засобів відбуваються грамотно і дуже ретельно.

Натуральність та гіпоалергенність

Корейська косметика ефективна і безпечна. Інші варіанти недопустимі та не мають права на існування.

Made in Korea, або 10 ступенів догляду за обличчям по-корейськи - фото №2

Десятиступінчастий корейський догляд

1. Ретельне очищення від макіяжу

Таке очищення дозволяє очистити пори і передує  появі шкірних висипань. Щоб максимально очистити шкіру обличчя від косметичних засобів і зробити це дбайливо, потрібне подвійне очищення. Спочатку використовують міцелярну рідину, а тоді  застосовують гідрофільну олію, яка якісно видаляє і розчиняє залишки косметики на обличчі. Також можна застосовувати мигдальну або кокосову олію.

2. Вмивання

1 і 2 етапи об’єднані назвою "система вмивання 424". Цифри означають, скільки хвилин необхідно на кожну процедуру: 4, 2 і 4 хв, відповідно. Відтак 4 хв виділяється на нанесення олії. Дві – на змивання олійного шару з обличчя, на нанесення і розподіл піни. Наступні 4 хв має тривати загальне вмивання обличчя контрастною водою. Починають вмиватися теплою водою для максимальної очистки пор, потім холодною, щоб їх закрити.

Made in Korea, або 10 ступенів догляду за обличчям по-корейськи - фото №3

3. Пілінг

Він врятує від відмерлих клітин та надлишку шкірного сала. Допомагає освітлити шкіру, згладжує нерівності, інтенсифікує відновлювальні процеси і покращує кровообіг. Процедуру проводять 1-3 рази на тиждень. Пілінги бувають механічними (скраби і пілінг-скатки) та хімічними (кислотні засоби, наприклад, пілінг-диски).

4. Тонізація

 Цей етап передбачає використання тоніка або тонера. Тонік забезпечує баланс pH шкіри, пом’якшує, прибирає відчуття стягнутості, створює умови для поліпшеного проникнення поживних речовин, тобто готує шкіру до подальшого догляду. Тонер – це комплексний засіб: і з властивостями тоніка, і як перший крок у зволоженні. Наноситься за правилом трьох секунд: максимально швидко після вмивання/пілінгу.

5. Активний догляд

Використовується есенція або ампула, які діють на клітинному рівні і піклуються про еластичність шкіри. Есенція це щось проміжне між інтенсивним тоніком і легкою сироваткою. Вона відновлює водний баланс, часто містить зволожувальні компоненти, антиоксиданти для освітлення шкіри і речовини, що забезпечують блиск.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

6. Сироватка та емульсія

Для ще більшого зволоження використовуються емульсії. Висококонцентровані сироватки містять багато активних інгредієнтів. Вони добре живлять, зволожують і омолоджують. Вибір емульсій і сироваток, а точніше їх складу, залежить від необхідного результату. Універсальний в питанні зволоження компонент – гіалуронова кислота. Муцин равлика, колаген, ретинол, пептиди – ефективні омолоджувачі та відновники. Олія чайного дерева і алое – допомагають боротися із висипаннями.

7. Маски і патчі

Застосовують 2-3 рази на тиждень.  Маски бувають класичні кремові, тканинні, гідрогелеві, пухирчасті та інших видів. Патчі - це маски локальної дії. Вони живлять і зволожують шкіру навколо очей і борються з дрібними мімічними зморшками. Можуть використовуватися у місцях, де проявляються зморшки або є ймовірність їх виникнення.

Made in Korea, або 10 ступенів догляду за обличчям по-корейськи - фото №4

8. Крем навколо очей

Ніжна шкіра навколо очей потребує особливого догляду і добре реагує на спеціальні креми. Вони можуть прибрати темні кола і знижують прояви зморшок.

9. Крем для зволоження

Цей етап  закриває всі попередні доглядові заходи. Це головний зволожувальний шар і помічник для всіх попередніх засобів, що дозволяє їх корисним інгредієнтам змішуватися між собою і діяти.

10. Захист від ультрафіолетових променів

Протисонцеві засоби повинні захищати шкіру не тільки від сонячних опіків, але й від фотостаріння і раку шкіри. Кореянки їх застосовують протягом всього року, приділяючи особливу увагу SPF-фактору. Це можуть бути окремі засоби або протисонцевий фільтр може бути в складі денного чи ВВ-крему.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Така система допоможе вашій шкірі лишатися доглянутою, зволоженою та мати молодий вигляд. Пам'ятайте, що в зимову пору шкіра обличчя потребує додаткового догляду та захисту, особливо на морозі та пронизливому вітрі.