Що ви знаєте про парфумерний етикет? Доречність парфумів у різних ситуаціях

Парфумерія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правилами парфумерного етикету передбачено, що різні парфуми носяться у відповідних ситуаціях. Недостатньо обрати аромат , який подобається. Потрібно знати у яких випадках він буде доречним.

Непристойно  прийти на співбесіду у вечірньому наряді, або у театр в робочій формі. Це ж правило стосується і парфумів. Варто знати коли і до якого випадку наносити той чи інший аромат, розповідає vogue.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Що ви знаєте про парфумерний етикет? Доречність парфумів у різних ситуаціях - фото №1

Дорогий, міцний шлейфовий парфум  - не завжди ознака статусу та хорошого смаку. Зараз у американській та європейській культурі це скоріше розціниться, як втручання у особистий простір.

Раніше у парфумів основним призначенням було маскувати неприємні запахи. Згодом потреба відпала, адже люди стали частіше митися. З'явилися одеколони зі свіжими, легкими ароматами. У 20 столітті деякі бренди спеціалізувалися лише на виготовленні одеколонів. Адже це ідеальні аромати для людей, які перебувають довгий час у приміщеннях з багатьма людьми одночасно.

Ідеальний аромат сучасного жителя міста - простий, легкий, зрозумілий і приємно пахне. Він не задушливий, не порушує кордони, не заважає оточенню і підходить власнику.Для кожної події існує свій запах. Діє правило: де голосно не говорять - голосно не пахнуть: в церкві, лікарні, бібліотеці.

Що ви знаєте про парфумерний етикет? Доречність парфумів у різних ситуаціях - фото №2

Робота

Ви знаходитеся з людьми на короткій дистанції, тому діловий етикет не передбачає аромати, які розкриваються поетапно. Парфуми не повинні демонструвати силу чи домінування. Якщо на роботі передбачена уніформа - запаморочливий шлейф неприпустимий.

Побачення

На першому побаченні можете не вгадати вподобання партнера, тому краще обрати щось легке, невагоме і практично невловиме.

Вечірка

Все залежить від місця проведення і події. Якщо це театр, опера чи балет - надайте перевагу стриманим парфумам. На рок-концерті можна спробувати шкіряний аромат з викликом, а  коли це великий простір галереї, то можна експериментувати з ексцентричним, шлейфовим ароматом.

Що ви знаєте про парфумерний етикет? Доречність парфумів у різних ситуаціях - фото №3
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вечеря

Парфумерія та гастрономія мають спільне коріння, тому класичні школи парфумерії тісно пов'язані з національною кухнею. У французів це шипри - з нотами ірису, можу та лаванди, які ідеально пасують до сирів і вин. У італійців переважають цитрусові, томати, перець, м'ята, базилік. Американським ароматам притаманні мускус, кориця, прянощі.

Подорожі

У літаку - ніяких парфумів. Якщо ви придбали їх у дьюті-фрі - утримайтеся від нанесення, адже поряд з вами може сидіти алергік. Відсутність парфумів у салоні - ознака поваги до пасажирів.

Спорт

Ніякого парфуму або обирайте одеколон. Без інших варіантів. Також можна використовувати парфумерні тальки.

Якщо ви хочете дізнатися назву чийогось аромату, то похваліть  парфум, а тоді питайте деталі. Коли ви точно не впевнені, що любить людина - краще парфуми на подарунок не обирати. Ідеально - сертифікат на покупку у магазині парфумів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це ж стосується вибору запаху для коханої людини. Маєте можливість - даруйте улюблений аромат. А обирати те, що подобається особисто вам, ідея не з найкращих. Адже після відкриття, у разі, якщо парфум не сподобається,  флакон відставиться на дальню полицю і використовуватися не буде.