Чорна п'ятниця 2023 в Україні: правила знижок і поради для тих, хто дуже любить щось купувати

Шопінг
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

24 листопада розпочинається Чорна п'ятниця. В цей день магазини дарують покупцям придбати товари з шаленими знижками, однак не завжди покупи, зроблені в цей день, виявляються вдалими та корисними. Ми розповімо, як не наробити помилок в Чорну п'ятницю та на що варто звернути увагу.

Люди просто обожнюють робити покупки. Новозбудовані торговельні центри ніколи не залишаються порожніми, завжди є покупці, навіть вранці у будні дні. Любов до шопінгу в нас росте особливо сильно в сезон знижок, адже в такі дні можна придбати улюблені товари за досить вигідними цінами, тому в Чорну п'ятницю до ТЦ йдуть колони людей, щоб витрати гроші та потішити себе чимось приємним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак багато брендів не втрачають нагоди заробити в цей день. Часто трапляються ситуації, коли товари на Чорну п'ятницю продають навіть за завищеною ціною. Як не потрапити в пастку маркетингу в Чорну п'ятницю та що краще купувати в цей день? Ось кілька порад.

1. Перенесіть більшість покупок в інтернет

Сьогодні Чорна п'ятниця — це не один день знижок. Магазини влаштовують цілі тижні розпродажу, тому замість того, щоб вставати рано і стояти у черзі, краще зробіть покупки онлайн. Це дуже зручно.

Чорна п'ятниця 2023 в Україні: правила знижок і поради для тих, хто дуже любить щось купувати - фото №1

2. Підготуйте список

Заздалегідь складіть список того, що вам дійсно потрібно. Нехай це буде обмежений перелік речей. Приділіть увагу тим речам, які ви справді хочете. Це допоможе вам не зробити дірку в бюджеті та не накупити зайвих речей.

3. Обмежте бюджет

Для офлайн покупок використовуйте карту або готівку з чітким бюджетом. Для онлайн-покупок встановіть інтернет-ліміт, щоб уникнути емоційних покупок.

4. Що краще купувати в Чорну п'ятницю?

  • Подарунки для близьких.

  • Нові косметичні продукти або парфуми.

  • Одяг, зокрема трикотаж, білизну, аксесуари.

  • Побутову техніку.

  • Гаджети та аксесуари до них.

  • Книги та освітні курси.

Чорна п'ятниця 2023 в Україні: правила знижок і поради для тих, хто дуже любить щось купувати - фото №2

5. На що не варто звертати увагу?

  • Неякісні речі за фантастичними знижками.

  • Ультрамодний одяг чи взуття, які швидко втратять актуальність.

  • Техніку останнього покоління (краще обирати моделі минулого року).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, як не розоритися на Чорну п’ятницю. Візьміть до уваги лайфхаки, що допоможуть зробити покупки дійсно вигідними.