Супертрюк, щоб нічого не забути: як згадати, чи зачинили ви вхідні двері на ключ

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото людина відкриває двері
Фото: abwehr

Спосіб, який справді працює і допоможе не забути важливі речі

Закрив чи забув? Часто нас турбують такі питання після виходу з дому. Чи вимкнули праску, зачинили вхідні двері, не залишили щось на плитці доварюватися, витягнули на ніч ключ з замка? Такі думки крутитимуться у голові до самого повернення додому.

Багато людей вигадують свої особисті способи не забувати про важливі речі. Одним з найдієвіших та ефективних трюків поділиться myhomebook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експерт із нейрокогнітивної психології   Сірі-Марія Камп з Трірського університету, пояснює в інтерв’ю myHOMEBOOK, що наш мозок не акцентує увагу на діях, які виконуються кожного дня.

Вимикання плити після приготування їжі або замикання вхідних дверей по дорозі на роботу є частиною послідовності дій, які відбувається більше і більш-менш відбувається в тому ж порядку. Наприклад, коли ви виходите з дому: одягніть взуття та куртку, вимкніть світло, візьміть сумку, замкніть вхідні двері, сідайте в машину чи велосипед. Через рутинний процес ви часто виконуєте ці дії майже автоматично і не замислюючись про це,
пояснює експерт.
На фото двері замикають ключем
Фото: infobae

Трюк, який допоможе запам'ятати важливі речі

Перетворіть звичайну дію на незвичайну, застосувавши свою фантазію. Варіантів може бути безліч: співайте пісню при замиканні дверей чи підстрибніть вимикаючи праску. Тоді ваш мозок зафіксує цей момент у пам'яті і поєднає саме з цим днем. Також багато читачів рекомендують фотографувати виконану дію на телефон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як витягнути зламаний у замку ключ . Це допоможе не заночувати під зачиненими дверима.