Ніхто не пройде: як захистити будинок від гризунів навесні

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото миші гризуть кукурудзу
Фото: td-agromag

Захист будинку від гризунів

З першим потеплінням гризуни шукатимуть затишні місця для розпліднення. Найбільше вони прагнутимуть переселитися з двору до будинку. Тому варто потурбуватися заздалегідь, щоб відвадити їх якнайшвидше.

Весна є початком розмноження мишей і щурів. Тому, щоб не створити собі небажане сусідство, яке розплоджується у геометричній прогресії, необхідно скористатися порадами експертів для захисту будинку від гризунів, розповідає bestlifeonline.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прибирання двору

Необхідно упорядкувати простір навколо будинку. Адже гризуни полюбляють ховатися у зарослих чагарниках, листі та скупченням гілок.

Позбутися джерел їжі

Навесні миші та щурі надзвичайно голодні і активно шукають будь-яку їжу. Переконайтеся, що гризуни не дістануться до запасів у коморі. Тримайте продукти у герметичних контейнерах, якомога далі від стін та підлоги.

Зберігання сміття

Коли гризуни не мають доступу до їжі, вони починають шукати сміття. Використовуйте товстий пластиковий або металевий сміттєвий бак із щільною кришкою та тримайте його закритим, якнайдалі від входу у будинок.

"Запечатайте" будинок

Перевірте найменші отвори та потурбуйтеся закрити щілини навколо дверей, вікон, труб і вентиляційних отворів металевою сіткою чи мінеральною ватою.

Проведіть генеральне прибирання

Саме час навести ідеальний порядок на горищі, гаражі,  у коморі та підвалі. Безлад дає гризунам багато чудових місць для схованок та гніздування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прибираючи у будинку, не забувайте прогнати мишей з підвалу . Адже там для них є багато смачної їжі.