Косметичка вашого улюбленця: товари для собачої б’юті-рутини

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Йоркширський тер'єр у ванній, фото
Фото: buzzfeed.com

Не обов’язково доручати догляд за твариною грумеру або ветеринару

Раніше ми писали, що має бути в аптечці для котиків. Тепер розповімо про собачу косметичку. Якими засобами для догляду та гігієни варто закупитися - дізнавайтесь у цій статті.

Нерідко власники породистих песиків звертаються до грумерів, коли потрібно привести зовнішній вигляд улюбленця до ладу. Та доглядати за улюбленцем можна (й треба!) не лише в салоні, а й вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Фахівці салону етичного грумінгу “Хвіст Хаб” поділились своїми порадами щодо того, які товари варто придбати для домашнього догляду за песиком. Занотовуйте!

Шампунь та кондиціонер

Песики не втрачають можливості залізти в калюжу, багнюку чи вивалятися в чомусь занадто ароматному. Щоб не чекати наступного походу в салон, ви можете викупати улюбленця вдома. При виборі доглядових засобів звертайте увагу на тип шерсті тварини.

Парфуми

Якщо ви прагнете зберегти надовго приємний запах шерсті улюбленця після купання, тоді придбайте спеціальні парфуми для собак. Також між купаннями можна використовувати спреї-нейтралізатори. Проте не зловживайте цими засобами, оскільки вашому чотирилапому, швидше за все, до вподоби його природній запах.

Гребені, фурмінатори, силіконові рукавички

Щоб шерсть собаки мала гарний вигляд, її потрібно щодня вичісувати або розчісувати. Вибрати інструмент для догляду потрібно також залежно під породи вашого улюбленця.

Кігтеріз

Якщо ваш улюбленець спокійно реагує на процедуру вкорочування кігтів, ви можете робити її вдома, а не звертатися у салон чи до ветеринара. Та попередньо краще попросити фахівця провести вам мініурок, як правильно обрізати кігті собаці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як “зчитувати” інформацію про здоров’я улюбленця по його яснах. Детальніше про це - у цій статті .