Варто знати кожному, перш ніж братися за розсаду томатів: що не можна додавати в ґрунт

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, що треба знати, перш ніж братись за розсаду капусти . Що ж до вирощування томатів, то і тут є свої окремі правила.

Зокрема, дуже важливо правильно скласти ґрунт для майбутньої розсади. Від цього залежить не лише якість розсади, а й врожайність потенційних кущів. Детально про те, що не можна додавати в субстрат для томатів, розповіли на порталі “Школа Життя” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чого не можна додавати в ґрунт для розсади?

Початківці садівники часто роблять помилку, додаючи в ґрунт для розсади невідповідні компоненти. Це може призвести до загибелі молодих рослин, тому важливо знати, чого слід уникати.

Свіжий гній та курячий послід

Ці органічні добрива багаті на азот, але в свіжому вигляді вони можуть бути надто концентрованими, особливо для розсади. Їх внесення може призвести до "опіку" кореневої системи, що уповільнить або й зовсім зупинить ріст рослин.

Свіжа тирса

Цей матеріал додають, адже він здатен покращити пухкість ґрунту. Однак, дуже важливим є те, що додавати можна лише перепрілу тирсу. Свіжа тирса містить мало поживних речовин, а також може ускладнювати доступ води до коріння. У процесі розкладання свіжа тирса поглинає азот з ґрунту, що може призвести до дефіциту цього важливого елемента для розсади.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не економте на ґрунті для розсади. Вибирайте якісний ґрунт від перевіреного виробника, який відповідає потребам ваших рослин. Також ми розповідали, які рослини сіють на розсаду у лютому, березні та квітні.