Чому гниє розсада: кожен дачник робив цю страшну помилку

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

росте розсада
Апостроф / Все залежить від одного моменту

Є одна важлива деталь, яку не можна ігнорувати

Ми розповідали, як перетворити землю на городі на чорнозем . Тепер ділимось порадами, які дозволять виростити здорову та міцну розсаду. 

Маленькі кущики, вирощені в домашніх умовах, з настанням тепла будуть пересаджені в ґрунт або теплицю. Та, на жаль, не вся розсада доживає до цього моменту. Разом з Ukr.Media розповідаємо, чому так відбувається.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головною причиною є банальне незнання простих правил при виборі посадкового матеріалу. Найголовніше: не використовуйте стару землю!

Ґрунт, який був взятий з городу або вже використовувався для розсади в попередні сезони, не підходить. Він може містити збудників хвороб та личинки комах.

Навіть виморожування протягом довгого часу не вб'є всі шкідливі організми. Варто лише полити ґрунт - личинки комах знову прокинуться.

Саме тому земля для розсади має бути новою. Якщо немає можливості дістати нову землю, старий ґрунт необхідно прожарити або знезаразити хімічними розчинами.

Ігнорування цього правила може призвести до загнивання коріння розсади. Якщо немає можливості дістати нову землю, старий ґрунт потрібно ретельно обробити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуйтесь цих простих правил, і ваша розсада буде здоровою і міцною. Також ми розповідали, які добрива не підходять огіркам.