Як обрізати троянди навесні, щоб вони зацвіли пишними кетягами

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

троянда на зеленому тлі
Вікна / Троянди потребують догляду

Як правильно доглядати за кущовими трояндами

Ми розповідали, які добрива не підходять огіркам . Але, окрім городу, варто приділити увагу й квітнику.

Навесні троянди потребують особливої уваги. Разом із ProstoWay ділимось кількома порадами від садівників, які допоможуть вам доглянути за кущовими трояндами в цю пору року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно прибрати укриття

Не поспішайте знімати укриття з троянд. Зачекайте, доки мине ризик весняних заморозків. Огляньте кущ після зняття укриття.

Проведіть обрізання

Обрізка - важливий етап догляду, не варто її ігнорувати. Видаліть пошкоджені, сухі та замерзлі гілки. Зріжте пагони, які ростуть всередину куща. Зробіть зріз похилим, спрямованим до бруньки. Обробіть кущ розчином мідного купоросу.

Подбайте про рослину

Підв'яжіть високі троянди до опори. Розпушіть ґрунт навколо кожного куща і проведіть мульчування. Замульчуйте ґрунт, щоб зберегти вологу і запобігти росту бур'янів.

Після обрізки підгодуйте троянди комплексними добривами після обрізки. Проведіть профілактичні обробки від шкідників і хвороб. Регулярно видаляйте зів'ялі квіти впродовж сезону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці прості поради допоможуть вам зберегти здоров'я ваших троянд і забезпечити їм пишне цвітіння протягом усього сезону. Також ми розповідали, яке просте підживлення перетворить землю на вашому городі на чорнозем.