Розвиваємо впевненість у собі: 3 дієві поради від експерта

Психологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Ледве не кожна друга людина живе із комплексами і не є впевненою в собі. Аби це виправити та налагодити успішне, щасливе життя, варто звернути увагу на поради експертів. Раніше ми писали, як позбутися нав'язливих думок , а тепер розкажемо, що робити, аби стати впевненішим у собі.

Впевненість у собі можна розвивати, пише “ Психологічна підтримка ” з посиланням на психотерапевта Олександра Кліновського . Експерт зазначає, що цей процес починається з розуміння своєї залежності та виявлення причин низької самооцінки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звідки з'являється невпевненість у собі:

  1. Знецінення досягнень. Люди, у яких низька самооцінка, бачать лише свої поразки.

  2. Очікування похвали ззовні. Впевненість у собі — це особистісне сприйняття своєї індивідуальності. І вона абсолютно не залежить від сторонньої думки.

Розвиваємо впевненість у собі: 3 дієві поради від експерта - фото №1

Як позбутися невпевнених думок і установок?

  1. Фіксуйте перемоги. Відзначайте навіть найдрібніші досягнення. Введіть це у звичку, і таким чином ви перевчите себе думати не про “я не вмію”, “ в мене не вийде”, а про “для мене це легко”, “я з цим впораюсь”.

  2. Зрозумійте, що люди не думають про нас. Запам'ятайте, що зовнішня реакція на ваші дії показує стан настрою тієї людини, яка реагує. Ваша поведінка тут ні до чого.

Є простий спосіб у цьому переконатись. Одягніть найхимерніший одяг чи надіньте дивакуватий капелюх — і відвідайте в ньому якнайбільше громадських місць. Перед цим зафіксуйте, якої реакції від перехожих ви очікували, а потім порівняйте з тим, як люди на ділі реагували на ваш зовнішній вигляд,

— ідеться у повідомленні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Розвиваємо впевненість у собі: 3 дієві поради від експерта - фото №2

В результаті реакції будуть дуже різними. Одні ледве не аплодуватимуть від захвату, інші тицятимуть пальцем. Ваш одяг той самий, а реакції — різні. Отож, справа не в вас. Люди транслюють лише власний настрій та психоемоційний стан.

Не варто оглядатися на думку інших і через це обмежувати своє життя. Любіть, цінуйте та підтримуйте себе. Будьте вільні, будьте тими, ким вам хочеться бути, і нехай ніхто і ніщо не стане вам на заваді,

— резюмував експерт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми писали про невідкладну психологічну допомогу. Експерти розповіли про 4 кроки РІПУ .

Фото: Freepik