5 звичок, які непритаманні розумним людям

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

блокнот з ручкою фото
Фото: unsplash.com

Інтелект — це не просто бути розумним, але й приймати мудрі рішення та уникати звичок, які руйнують людину або ж не дають розвиватися

Розумні люди люблять вчитися. І це, звичайно, те, що зробило їх такими розумними в першу чергу! Але вони ще й відмовляються від звичок, які погіршують життя.

Звички розумних людей, які варто перейняти: 5 важливих речей

Варто вчитися в кращих. А для того, щоб знати, чому саме варто повчитися у розумних людей, редакція Хочу! зібрала п'ять звичок, які непритаманні розумним людям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Розумні люди не вступають у суперечки

Розумні люди уникають суперечок з іншими людьми. Сперечатися контрпродуктивно.

Якщо ви будете сперечатися, дратувати та суперечити, ви можете іноді досягти перемоги, але це буде порожня перемога, тому що ви ніколи не отримаєте доброї волі вашого опонента.

Дейл Карнегі

Розумні люди люблять обговорювати ідеї, навіть з тими, з ким вони не згодні. Але вони знають, що спокійна розмова, коли обидва співрозмовники щиро слухають один одного, призводить до набагато кращих результатів, ніж гарячий обмін думками.

Розумні люди не говорять, не подумавши

Розумні люди знають, що краще трохи стриматися і тільки потім висловити свою думку. Це не означає, що варто зовсім відмовитися від висловлювання своєї думки. Просто слід витратити додаткову секунду на обдумування того, що ви збираєтеся сказати. Говорячи трохи менше, ви маєте більший вплив на те, що говорите. Це означає, що люди з більшою ймовірністю будуть вас слухати, коли ви говорите.

Розумні люди не зосереджуються на негативі

Мислення найгіршими сценаріями може бути корисним... іноді. Коли хтось планує, скажімо, весілля, важливо враховувати, що може піти не так. Що, якщо кейтеринг не прибуде вчасно? Що, якщо погода буде поганою? Це важливі проблеми, на які потрібно мати заздалегідь підготовлені рішення, якщо вони виникнуть.

Але витрачати занадто багато часу на переживання про те, що може піти не так, також може бути непродуктивно. Це може негативно вплинути на емоції людини і навіть відбити охоту до будь-яких дій.

Тому розумні люди визнають, що деякі речі можуть піти не так, а потім вирішують їх у теперішньому моменті, як тільки можуть.

Розумні люди не намагаються змінити те, що знаходиться поза їхнім контролем

У житті є багато речей, які ми не можемо контролювати, і які викликають стрес і розчарування. Затор на дорозі на роботу. Дощова погода в особливий день. Ставлення інших до нас.

Нерозумні думають, що вони можуть змінити ці речі. Розумні знають, що це неможливо.

Вони розуміють, що в житті є речі, які знаходяться в межах нашого контролю і поза ним. Зосередженість на тому, що можна контролювати, робить розумних людей такими ефективними в житті та роботі.

Розумні люди не фокусуються на одній проблемі

Коли вас щось розчаровує, легко сприймати це як найбільш нагальну проблему. Це займає весь ваш розум і світ; ви відчуваєте такий стрес, що навіть не можете дивитися прямо. Але розумні люди розуміють, як важоиво дивитися на речі в перспективі.

Вони можуть відступити від своїх проблем і запитати себе: "Наскільки погана ця проблема насправді?".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Апокаліпсис не настане лише тому, що сорочка, яку ви замовили, не відповідає зображенню на сайті, або тому, що їжа, яку ви приготували, виявилася не такою смачною, як ви думали, що вона буде.

У загальній картині, ці проблеми не є причиною для стресу.

Раніше ми писали про те, чому стрес-шопінг не рятує від стресу. Та ділилися здоровими альтернативами бездумній покупці речей.