Не кажіть цього за столом: 6 заборонених тем, які не варто порушувати

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Журналістка

жінки за вечерею фото
Фото: unsplash.com

Іноді краще жувати, ніж говорити

Мистецтво гарної розмови полягає в тому, щоб не ставити співрозмовника в незручне становище і пам'ятати про його почуття. Одна з найважливіших навичок, яку потрібно опанувати, — вміння вести приємну та корисну бесіду за обіднім столом. 

Про що не треба говорити за столом: заборонені теми

Хоча може виникнути спокуса обговорити все на світі, є певні теми для розмови, яких слід уникати у великій групі людей. Ці теми можуть поставити співрозмовників у незручне становище або навіть призвести до суперечок. Експерти Школи сучасного етикету назвали шість тем для розмови, яких варто уникати за обіднім столом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Статус стосунків

Ніколи не запитуйте когось про статус їхніх стосунків за столом. Це особиста справа, і не всім комфортно обговорювати її в присутності інших. Деякі люди можуть нещодавно пережити розрив стосунків або розлучення, в той час, як інші можуть бути не готові відкрито обговорювати свій статус. Постановка таких питань може змусити людей почуватися незручно або навіть засмутитися.

Здоров'я та зовнішній вигляд

Здоров'я та зовнішній вигляд — це також теми, яких слід уникати. Деякі люди можуть страждати на серйозні захворювання, які спричиняють зміни в їхній зовнішності. Якщо ви помітили ці зміни, краще відвести людину вбік і поговорити з нею наодинці. Ніколи не обговорюйте здоров'я чи зовнішній вигляд людини в присутності інших.

Плани щодо дітей

Так само як і статус стосунків, плани щодо дітей також є приватною справою. Запитувати когось, чому вони ще не мають дітей або чого вони чекають, може бути образливо і нетактовно. Деякі люди не можуть мати дітей через проблеми зі здоров'ям, і такі запитання можуть поставити їх у незручне становище.

Політика

Політика — дуже делікатна тема, і краще уникати її обговорення за обіднім столом. У сучасному світі не всі погодяться з вашими політичними поглядами. Важливо поважати переконання кожного і не намагатися змінити чиїсь погляди під час сімейних або дружніх зустрічей.

Релігія

Релігія — ще одна тема, якої слід уникати. Ніколи не ображайте нікого, хто сповідує іншу релігію. Якщо господар пропонує помолитися перед їжею, проявіть повагу і приєднайтеся до нього. Якщо ви сповідуєте іншу релігію, ви можете прочитати свою власну приватну молитву, але ніколи не привертайте до себе увагу, роблячи це.

Особисті фінанси

Особисті фінанси — це особиста справа, і не варто обговорювати їх за обіднім столом. Не вихваляйтеся своїми фінансовими успіхами, оскільки це може змусити людей почуватися некомфортно. Так само не згадуйте про свої фінансові невдачі, оскільки це може змусити людей відчути жаль до вас або подумати, що ви чекаєте на фінансову допомогу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як знайти друзів в дорослому віці. В цьому допоможуть 5 порад.