Правила поведінки, якщо застрягли у ліфті: алгоритм дій

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Хоча б раз у житті кожна людина зіштовхувалася з ситуацією, коли ліфт зупиняється під час руху. Це може статися через знеструмлення будинку, технічної поломки чи вандалізму. Потрібно знати алгоритм дій у такому випадку, адже це непрогнозовано та може трапитися у будь-який час. Раніше ми розповідали , як ходити по слизькій дорозі , щоб не впасти, а зараз поговоримо про дії, коли ви застрягли у ліфті.

Рятувальники нагадують правила поведінки у ліфті, якщо ви застрягли. Як правильно діяти, щоб не панікувати, розповідає masterlift.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Правила поведінки, якщо застрягли у ліфті: алгоритм дій - фото №1
Фото: rubryka

Що робити, коли застряг у ліфті

  1. Не панікувати. Заспокоїтися, тверезо оцінити ситуацію і зрозуміти, що допомога прийде найближчим часом. Не потрібно стрибати у кабіні. Врегулюйте дихання, щоб споживати менше кисню.

  2. Не намагайтеся відкрити двері самостійно. У будь-який момент ліфт може поїхати та травмувати вас.

  3. Натисніть кнопку виклику диспетчера і окресліть вашу ситуацію. У разі. якщо не відповідають,  зачекайте кілька хвилин і спробуйте знову. Коли кнопка не працює, зателефонуйте до екстреної служби або до друзів, щоб викликали допомогу, мобільним телефоном.

  4. Якщо відсутній зв'язок чи немає при собі телефону, покличте на допомогу і попрохайте викликати відповідну службу.

  5. Дайте доступ повітрю. Зніміть чи розстебніть верхній одяг, при наявності води - пийте її маленькими ковтками. Сядьте на підлогу і витягніть ноги. Коли приїде відповідна служба, чітко виконуйте їхні дії.

  6. Якщо у ліфті з вами є діти, спробуйте заспокоїти їх та не допустити паніки. Розкажіть смішну історію чи пограйте ігри.

  7. У певних випадках ліфт може почати стрімко падати вниз. Тоді потрібно  швидко натиснути кнопку «СТОП» і сісти, притулившись до стіни кабіни упираючись руками в підлогу. У такому положенні тіло зафіксується і знизиться ризик отримання серйозних травм. Кнопка «СТОП» активізує гальма ліфта, що не дасть йому впасти в шахту.

Правила поведінки, якщо застрягли у ліфті: алгоритм дій - фото №2
Фото: телеграм\фейсбук
Правила поведінки, якщо застрягли у ліфті: алгоритм дій - фото №3
Фото: телеграм\фейсбук

У багатьох будинках мешканці створюють спеціальний пакунок, який допоможе у таких ситуаціях. У ньому знаходяться: вода, сухі та вологі серветки, снеки, ліхтарик, книга та сміттєві пакети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як вибратися при проваленні під лід. Варто запам'ятати алгоритм правильних дій, адже така інформація може врятувати життя.

Головне фото: uainfo