Весна на календарі, але не на термометрі: синоптики розповіли про те, якою буде погода на початку березня

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Морозний березнь, фото
freepik.com

Прогноз погоди на перші дні весни читайте в нашому матеріалі

Весна вже на носі, тож варто до неї готуватися — звірятися з місячним календарем краси , щоб знати вдалі дні для зміни зачіски, та прогнозом погоди, аби розуміти, коли можна буде по-справжньому насолодитися першими теплими днями. Однак різкого та значного потепління в березні, на жаль, очікувати не варто.

За даними Укргідрометцентру , погода у більшості регіонів України вже потрохи стає весняною. У перші дні весни на термометрі можна побачити +5°C, однак вище цієї температури позначка не підніметься. Синоптикиня Наталія Птуха також попередила , що березень теплим, однак сухим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У середньому місячна температура у березні 2024 року буде коливатись від +1°C до +7°C. Це на один-два градуси вище за звичайні показники, які зазвичай становлять від нуля до шести градусів. Однак те, що тепло прийде раніше, зовсім не значить, що воно затримається надовго. Березень буде відзначатися різкими коливаннями температури та подекуди навіть холодними днями.

Щодо опадів, зазвичай у березні середня місячна кількість опадів складає 26-51 мм, але цьогоріч очікується, що вона буде в межах 30-60 мм. На високогір'ї Карпат зазвичай спостерігається до 135 мм опадів в середньому. У березні 2024 року очікується 71-107 мм опадів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також пропонуємо вам зберегти собі календар магнітних бур на березень 2024 року. Дізнайтеся, в які дні варто бути уважним до свого здоров’я.