"Укрзалізниця" шокує: пасажир-чоловік важливіший за жінок? У Львові набирає обертів скандал із провідником-сексистом

Важливо знати
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Потяг з пасажирами, фото
Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Пасажирки потяга постраждали від прояву сексизму

“Укрзалізниця”, яка раніше передбачила безкоштовне повернення пасажирів, потрапила в скандал через одного зі своїх працівників. Так, провідник відмовився пускати до вагона жінок через забобони.

Провідник поїзда “Львів - Запоріжжя” не хотів пускати до вагона пасажирок. Працівник пояснював своє рішення тим, що першим має зайти чоловік.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Про цю неприємну ситуацію стало відомо 5 березня у Facebook завдяки одній з пасажирок цього поїзда. Нею виявилась українська захисниця Ірина Бобик.

Жінка зазначила, що провідник змінив своє рішення тільки тоді, коли вона сповістила, що є діючою військовослужбовицею.

Сьогодні у Львові при посадці пасажирів у поїзд “Львів - Запоріжжя” 128 ЛБ НШ пан провідник Ковбасюк Петро Петрович відмовлявся розпочинати посадку пасажирок у вагон, аргументуючи, що першим має зайти чоловік-пасажир. Чоловіків не було і гурт пасажирок чекав на пероні. На мої спроби вирішити ситуацію мирно - я нагадала пану провіднику, що XXI століття на дворі і що жінки теж люди - пан провідник не реагував. Лише мої аргументи, що я діюча військовослужбовця, подіяли і він зрештою пропустив нас у вагон,
- розповіла Бобик.

Військовослужбовиця також зазначила, що ця ситуація не є “кінцем світу”. Водночас вона воює не за те, щоб у тилу її “змушували відчути себе недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам”.

Реакція “Укрзалізниці” не забарилася. Там перепросили та пообіцяли зайнятися перевихованням працівників.

Скріншот відповіді “Укрзалізниці”
Фото: facebook.com/irunabobyk
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що знамениту фразу “Зроблено в Україні” зроблять державним брендом. Більше про це - у цій статті .