Пилова буря з Сахари повернеться в Україну: коли чекати негоди

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото пилова буря
Фото: https://suspilne.media/

Піщана буря повернеться в Україну найближчим часом

Раніше ми писали, що Україну накриє піщана буря з Сахари, а зараз розповімо про її повернення у деякі регіони країни. У найближчі вихідні, 6 і 7 квітня Європа буде охоплена теплим повітрям з Африки, зокрема погіршення погодних умов та дрібний пісок з Сахари буде спостерігатися у північно-західній частини України.

Про це повідомляє apostrophe, посилаючись на французький канал BFM та слова метеоролога Гійома Сеше. Він прогнозує, що пилова буря накриє Францію, Чехію, Польщу, Білорусь й частково Словаччину. Дістанеться вона також й північно-західної частини України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У ці вихідні громадянам краще утриматися від подорожей та прогулянок на відкритому повітрі.

З таким динамічним південним потоком, що йде безпосередньо з Африки, повернення піску на французьке небо здається неминучим,
пояснює Гійом Сеше, метеоролог BFMTV

Осідати пил може з дощами. Залежно від погоди пил у повітрі та відкладення на поверхнях, наприклад автомобілях, будуть досить помітними.Метеоролог зауважив, що велика кількість пилу може послабити сонячні промені і сприятиме щільній завісі хмар, що можливо, сповільнить підвищення температури.

На фото карта з прогнозом піщаної бурі
Фото: https://www.bfmtv.com/
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Метеоролог зазначає, що негативний вплив явища можуть відчути ті, хто страждає на алергію, або має проблеми, які пов’язані з диханням. Громадян просять по можливості тримати вікна зачиненими та пити більше води.