5 причин не переводити авто на газ: розповідаємо, чому не варто це робити

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зображення скарбнички та газобалонного обладнання
Фото: i-tronic.com

Причини, щоб не поспішати переходити на газ

Постійне зростання цін на бензин та дизпаливо змушує водіїв шукати шляхи економії пального , щоб не ходити пішки. Багато автолюбителів задумуються про перехід свого автомобіля на газобалонне обладнання (ГБО).

На перший погляд, таке рішення здається кращим, адже газ значно дешевший у ціні. Але існує мінімум 5 причин визнати таку ідею недоцільною, розповідає mmr.net.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Потужність двигуна падає

Після переходу на газобалонне обладнання падає потужність двигуна на 10-15%, а це досить відчутно для автомобіля.

Обладнання окупатиметься досить довго

Зараз встановлення спеціального обладнання вартує у межах 20 тис. грн. При ціні на газ, щоб обладнання окупилося, потрібно мінімум пів року.

Скорочується ресурс ДВЗ

Зріджений нафтовий газ призводить до суттєвого скорочення терміну служби головки блоку циліндрів та клапанів.Тому вже після проходження 200 тис. км доведеться звертатися на СТО для ремонту двигуна.

Якість газу досить низька

На сучасних АЗС неодноразово присутні багато скарг на торгівлю газом, який неякісний та виготовлений з порушенням технології виробництва.

Проблеми з інфраструктурою

Не вийде заправитися газом на кожному кроці. Більшість заправок розташовані у промзонах та відрізняються низьким сервісом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, якими способами можна надійно захистити авто від корозії. Це можна зробити самостійно та спеціально облаштованих СТО.