Давай лижню! Місця для лижного відпочинку в Україні, де з вас не здеруть "усі гроші світу"

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Зима - найкращий час для людей, яких не лякає холод та  які обожнюють кататися на лижах. Для активного відпочинку необов'язково їхати на гірськолижні курорти Європи, адже можна знайти чудові місця в українських Карпатах.

Попри те, що на дорогих Буковелі та Драгобраті немає вільного місця, існують не такі розрекламовані, але хороші курорти з чудовим обслуговуванням, якісними трасами та смачною кухнею. Та й відпочинок на них обійдеться значно дешевше, розповідає hotels24.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Давай лижню! Місця для лижного відпочинку в Україні, де з вас не здеруть "усі гроші світу" - фото №1
  1. Славське

Чудове місце, яке вподобали не лише професійні спортсмени, а й новачки. Тут можна не тільки покататися на лижах, а й відпочити насолоджуючись неповторними краєвидами.

Траси обслуговуються двома бугельними підіймачами, які підіймають на висоту 600 і 1000 м. Для середнього рівня найбільш підходять 4 траси Менчул та 1 -Погар . На бугельних та крісельних підіймачах можна піднятися до 1070 м. А для професіоналів підійде Високий Верх, з 9 захопливими трасами та Тростян, де до послуг бажаючих цілих 11 трас. Ви отримаєте шанс спуститися з висоти 2710 м.

У самому селищі розвинена інфраструктура з усім необхідним. Також тут є лижні школи з послугами інструктора.

  1. Гірськолижний курорт «Ізки»

Наявні 5 прокладених трас, серед яких "сині" та "зелені" для легкого та середнього спуску з облаштованими підйомниками. Снігове покриття забезпечене системою штучного снігоутворення, що дає можливість кататися у будь-яку погоду. Також тут присутня облаштована траса для сноубордінгу, сноутюбінг каток і можливість кататися на санках та снігоходах.

Зупинитися можна у приватних садибах неподалік, де до ваших послуг смачне харчування, паркінг, баня та облаштовані майданчики з мангалами і бесідками.

  1. Гірськолижний курорт Орявчик

Давно має попит серед туристів, як недорогий курорт. Розміщений серед гірських краєвидів, у долині річки Орявчик. Якісний сервіс і відмінні умови проживання у готелях і приватних садибах. Інфраструктура місцевості стрімко розвивається і щороку тут все більше відвідувачів.

Тут працює три підйомники для любителів гірських лиж і сноубордігу. Багато ресторанів та кафе і пункти прокату спорядження. Сюди охоче приїжджають з дітьми, адже тут крім підйомника на 1 тис. метрів діє "мульті-ліфт" для дітей довжиною 300 м. В 2 км від Орявчика, у селі Тисовці також діють підйомники.

  1. Плав'я

Сучасний  гірськолижний курорт з трасами різного рівня. Зазвичай, тут сніг лежить найдовше через умови розташування. Сюди приїжджають на сімейний відпочинок і для досвідчених лижників теж хороше місце.

Багато зимових розваг: санки, поїздки на конях, снігоходи, сноуборди. Проживати можна у котеджах та садибах, де для людей облаштовані номери з всіма умовами. Ціни на різний гаманець і умови.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При виборі місця куди поїхати в Україні враховуйте, що охочих до зимових розваг велика кількість. Тому намагайтеся бронювати наперед, так можливо отримати відчутні знижки. Навіть, якщо ви ніколи не пробували спуститися з гори на лижах - у вас є чудова можливість спробувати щось нове і відкрити для себе чарівний світ гір, лиж, зимових трас  і відчути неймовірну насолоду від такого відпочинку.