Головні фаворитки Нацвідбору наживо заспівали Teresa & Maria: от як після цього їх оцінюють глядачі

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Виступ Jerry Heil та alyona alyona у фіналі Національного відбору на Євробаченні був ледь не найочікуванішим, адже саме цей дует букмекери одноголосно просували на переможне місце . Але, живий виступ – те, що дає остаточно зрозуміти, чи зможуть артистки гідно представити Україну на міжнародній сцені. Як виступили Альона Альона та Джеррі Хейл у Нацвідборі – розповідаємо нижче!

Після виходу повного списку пісень усіх учасників Національного відбору, композиція "Teresa & Maria" швидше за інші вибилася у музичні ТОП-чарти. Ба більше, співачки обʼєдналися не тільки в музичному плані, а й детально продумали власне промо. Тому напередодні конкурсу вони активно брали участь у зйомках найпопулярніших YouTube-проєктів, як, наприклад, стали гостями каналів "Ветерани космічних військ", "Леви на джипі" та інших.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Варто зазначити, що вперше живе виконання пісні "Teresa & Maria" глядачі почули в ефірі "Сніданку з 1+1". Однак тоді думки фанатів сильно розділилися, а багато хто зазначив, що студійний запис і живе звучання значно відрізнялися. Тому тоді у коментарях співачкам порадили більше попрацювати над виступом.

  • Баланс беків і голосу Джері, особливо у приспіві, не на користь останньої. Дарма, у Яни дуже гарний голос, красиві модуляції. Оці : "Гей - яаа, гей - яаа" у виконанні дівчат, навпаки, як на мене, у порівнянні з чоловічим хоровим беком, програють у якості та енергетиці, якось не пропрацьовані, наживо звучать, м'яко кажучи, невиразно та недоречно. Є над чим попрацювати!

  • Не вистачає голосу Джеррі Хейл. У неї ж такий чудовий тембр!

  • Вболіваю за цю композицію, але є питання щодо виконання наживо… Сподіваюсь на відборі все буде відкалібровано належним чином, бо у цьому перформансі Джері просто "утонула" в беках і це звучало майже як під фанеру. Альона добре впоралась, єдине що їй не вистачає дихання на всю промову і Джері так "паливно" підстрахувала, щоб Альона встигла ковтнути повітря… Просто все це відвертає увагу від пісні… Треба розуміти, що на відборі й тим більш на сцені Євробачення, все це розберуть на кістки, бо Євробачення це не просто концерт — це змагання!

– писали у коментарях.

Головні фаворитки Нацвідбору наживо заспівали Teresa & Maria: от як після цього їх оцінюють глядачі - фото №1
Головні фаворитки Нацвідбору наживо заспівали Teresa & Maria: от як після цього їх оцінюють глядачі - фото №2
Головні фаворитки Нацвідбору наживо заспівали Teresa & Maria: от як після цього їх оцінюють глядачі - фото №3

Однак вже у фіналі Національного відбору глядачі прямого ефіру похвалили дівчат. Артистки дійсно ретельно попрацювали над звучанням, що не змогли не помітити й експерти, які посіли крісла журі.

Так, Андрій Данилко зазначив, що його вразила партія Альони, де вона читала реп ніби на одному диханні, але підкреслив, що йому не вистачило взаємодії між артистками. Тому він побажав, аби дівчата допрацювали сам номер та образи.

А от Джамала зазначила, що рішення двох популярних артисток обʼєднатися задля того, аби представити Україну на міжнародному конкурсі, може бути дійсно виграшним. Співачка похвалила Джеррі Хейл та Альону Альону за сильну пісню. Але, вона й не оминула те, що у своїй пісні дівчата торкнулися релігійної теми, заспівавши про мати Терезу, образ якої є достатньо суперечливим і може спровокувати скандал на міжнародному конкурсі.

Це на розсуд людей, народу. Бо тема релігії завжди така, з якою треба бути обережними. Бо хочеться, аби на конкурсі Євробачення була пісня, яка обʼєднуватиме усіх, незалежно від віросповідання, сексуальної орієнтації й так далі. Тобто вона всеодно якось відокремлює, тому тут питання саме до голосування.
Дивіться "З нами мама Тереза і діва Марія" – це звучить як молитва, як звернення. Це яскраві релігійні символи, тому сказати, що пісня не про релігію – теж не можна,

– зазначила Джамала.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що відкрила Нацвідбір 2024 українська співачка, яка здобула першу перемогу для України на Євробаченні ще у 2004 році. Так, Руслана буквально запалила сцену своїм хітом "Дикі танці".