Після палкого скандалу з Христиною Соловій, Маша Єфросиніна публічно визнала свою причетність до зросійщення українців

Новини шоубізнесу
1 743
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Журналістка

Маша Єфросиніна
Фото: instagram.com/mashaefrosinina

Телеведуча зізналася, що дійсно допускала культурну експансію росії в Україні

І хоча українці не побачать, чим закінчився палкий “срач” Маші Єфросиніної та Христини Соловій під час запису інтервʼю, телеведуча все ж вирішила остаточно прокоментувати звинувачення що вона була причетною до культурної експансії росії в Україні. І варто зазначити, що тепер вона визнала власну відповідальність за “розмиття кордонів”. Усі деталі дізнавайтеся на Хочу!

Тему зросійщення української культури Маша Єфросиніна вирішила заторкнути на тлі нових даних зі Spotify та Apple Music, які показали, російські треки знову посідають провідні позиції за прослуховуваннями в Україні. Зірку обурило, що на третій рік війни в нашому інформаційному просторі знову зʼявляються представники країни-агресорки, яка щодня бомбить мирні міста України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Саме тому телеведуча вирішила ще раз пригадати те, як Христина Соловій прямо заявила, ніби на руках Єфросиніної "є кров українців" . Тоді Маша не погодилася з твердженням артистки, проте зараз вона зазначила, що дійсно відчуває чималу провину.

Через російський культурний продукт нас довгими роками "годували" пропагандою та наративами про "одний народ", "спільну культуру" і "какая разніца на каком язіке говорить". Аудиторія споживала телевізійний продукт у тому вигляді, в якому він пропонувався. Певною мірою я, як телеведуча, була інструментом, яким телеканали реалізовували таку свою політику.
Чи шкодую я сьогодні, що ми ще до 2014 року не відвернулися від всього російського? Шкодую. Чи дорікаю собі, що не використала можливість популяризувати українську мову ще тоді за мирних часів? Дорікаю. Чи усвідомила я і чи відчуваю зараз відповідальність за це? Так,
— зізналася Маша Єфросиніна.

І все ж, за словами Маші, зараз вона має чітку позицію, тому готова докладати зусилля, аби викорінити з українського простору усе, що повʼязане з рф. Тому вона вважає, що особливо під час широкомасштабної війни, ми не маємо дозволити росіянам відновити культурну окупацію України.

Сьогодні я непохитна в цій позиції, хоча мене не вчили з дитинства ненавидіти все російське. Навпаки, мене виховували в любові до нього. У моїй рідній Керчі навіть не було можливості почути українську мову бодай десь. І в таких умовах формувалися, без перебільшень, пів України. Те, що ми дозволили росію свою агресивну культурну експансію, безумовно, — наша відповідальність. Я — її частина,
— додала ведуча.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно Олександр Волошин різко "оцінив" Машу Єфросиніну, та зізнався, за якої умови погодиться на її інтервʼю. Несподівано блогер назвав телеведучу лицемірною .