Не псуйте мандарини: ніколи не робіть цього з цитрусами, інакше втратите і фрукти, і настрій 

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

З листопада до квітня триває сезон мандаринів. Ми розповідали, як їх правильно обирати та на що звертати увагу, щоб купити солодкі цитрусові.

Тепер розповідаємо, як і з чим можна їсти мандарини, і це буде дуже смачно. Також є одна річ, яку з мандаринами робити зовсім не варто. Деталями на своєму сайті поділився Євген Клопотенко.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заморозьте мандарини

Заморожувати сезонні мандарини можна і треба. Вони добре зберігатимуться впродовж року. Для такого методу зберігання з плодів треба зняти шкірку, розібрати на часточки та викласти їх на обробну дошку, застелену плівкою. На відстані 1 см одна від одної.

Коли вони замерзнуть, перекладаємо в герметичний пакет. Вони чудово доповнять улюблені десерти, випічку та коктейлі, незалежно від сезону.

Мандарини метчаться з сирами

Вам таке поєднання може здатись дивним. Але насправді сир і мандарини наче створені один для одного. Вони ідеально пасують в холодних закусках, канапе тощо.

Не обробляйте мандарини термічно

Мандарини багаті вітаміном С, але за термічної обробки він руйнується. Тому, якщо ваша мета - отримати максимум користі від фрукта – додавайте дольки у страви сирими. Мандарини це чудове доповнення салатів, йогуртів тощо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ще мандарини можуть підняти вам настрій, просто як кава. До речі, ми розповідали, чим відрізняється арабіка від робусти .