Чи треба мити мандарини: відповідь може вас здивувати

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про хитрий японський метод , який зробить мандарини солодкими. Мандарини - невіддільна частина зимових свят. Але не всі знають, як їх правильно споживати.

Мандарини - це смачні та корисні фрукти. Їх сезон саме триває. Однак виникає питання: чи потрібно мити мандарини перед тим, як їх їсти? Детально про це розповідаємо разом із smachnonews.24tv.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З точки зору аромату та смаку

З одного боку, миття мандаринів може негативно вплинути на їхній аромат та смак. Шкірка цитрусових містить ефірні олії, які надають фруктам характерний запах і солодкість. Миття може змити частину цих олій, в результаті чого мандарини будуть менш ароматними та смачними.

З точки зору безпеки

З іншого боку, мити мандарини перед вживанням таки варто. Плоди, які надходять до нас на ринки та в магазини, часто обробляються пестицидами та іншими хімічними речовинами. Ці речовини можуть бути шкідливими для здоров'я людини. Миття мандаринів допоможе видалити з них частину цих речовин.

Чи обовязково мити мандарини

Відповідь на питання про те, чи потрібно мити мандарини, не є однозначною. Вирішальними факторами є, з одного боку, бажання насолодитися максимальним ароматом та смаком мандаринів, а з іншого боку, турбота про власне здоров'я. Та все ж, якщо ви хочете бути впевнені, що мандарини не містять шкідливих речовин, то краще їх помити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мити мандарини потрібно холодною водою - це мінімально змиє ефірні олії. І робити це треба безпосередньо перед їх вживанням, адже миті цитруси зберігаються гірше. Також ми розповідали, що зробити з горіхами , які гірчать.