М’ясо без м’яса: з чого роблять та чому люди його їдять

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

веганський бургер
bzh.life / З веганського м'яса готують звичні страви

Все про рослинне м’ясо

Ми розповідали, з чого насправді роблять локшину швидкого приготування. Тепер поговоримо про продукт, що стрімко завойовує світ, пропонуючи новий спосіб харчування. Цей продукт - рослинне м’ясо.

Воно імітує текстуру, смак і запах м'яса тваринного походження, але виготовляється з рослин. Зазвичай його роблять з сої, гороху, пшениці, грибів та інших білків рослинного походження. Детально про це ноу-хау у харчуванні розповідаємо разом із NV

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому люди обирають рослинне м'ясо?

Перш за все, з етичних переконань. Багато людей не хочуть вживати м'ясо тваринного походження, адже його виробництво часто пов'язане з жорстоким поводженням з тваринами. Також виробництво м'яса завдає значної шкоди довкіллю, тому перехід на рослинне м'ясо - це свідомий крок до збереження планети.

В деяких випадках рослинне м'ясо може бути багатшим на клітковину, вітаміни та мінерали, а також містити менше жиру та холестерину, ніж м'ясо тваринного походження. Завдяки сучасним технологіям рослинне м'ясо стає все більш схожим на справжнє м'ясо на смак та текстуру, а також пропонує нові цікаві смакові профілі.

Переваги рослинного м'яса

  • Не містить холестерину

  • Багате на клітковину

  • Містить менше жиру, ніж м'ясо тваринного походження

  • Не шкодить тваринам

  • Зберігає довкілля

  • Може бути таким же смачним, як звичайне м'ясо

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи підходить вам рослинне м'ясо, залежить від ваших особистих уподобань, етичних міркувань та цілей у харчуванні. Спробуйте різні варіанти рослинного м'яса, щоб знайти те, що вам дійсно подобається. Також ми розповідали, який інгредієнт зможе зробити ваші супи та соуси смачнішим.