Не плутайте з дієтою: як правильно їсти у Великий піст

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

пісне меню
Сегодня / Пісне меню може бути вдалим

Харчування у піст без шкоди для здоров’я

Великий піст - це не лише обмеження в їжі, але й час для духовного очищення. Українці мають власні пісні традиції. Ми ділились рецептом чудової страви Варі. 

Щоб піст приніс користь тілу та душі, важливо підходити до нього з розумом і дотримуватися правильних принципів харчування. Розповідаємо про це разом із порталом “Порадниця” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не плутайте піст з дієтою

Піст - це не просто спосіб схуднути. Це час для духовного зростання та очищення організму. Не ставте перед собою мету скинути вагу за всяку ціну.

Складіть збалансований раціон

Ваш раціон під час посту повинен бути різноманітним і багатим на поживні речовини. Замініть тваринний білок рослинним. Їжте бобові, соєві продукти, горіхи, насіння, цільнозернові крупи та гриби. Їжте багато овочів і фруктів. Щодня вживайте не менше 500 г овочів, фруктів та зелені. Вживайте рослинні олії та пийте багато води.

Виходьте з посту поступово

Не повертайтеся до свого звичайного раціону різко. Протягом декількох днів поступово додавайте до меню м'ясну та жирну їжу, не збільшуючи різко порції.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте: піст - це не лише про їжу. Це час для духовного зростання, молитви та добрих справ. Також ми ділились чудовим рецептом пісної страви з картоплі.