Ефективні способи врятувати черствий хліб: три дієві методи

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати смачне картопляне пюре без молока та масла. Тепер ділимось порадами, які допоможуть зробити суху випічку знову м’якою.

Якщо хліб зачерствів – це не привід його викидати. За допомогою кількох простих способів можна легко повернути йому свіжість і м'якість. Про ці методи розповіли на ukr.media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Розігрівання в духовці

Знадобиться черствий хліб, вода та алюмінієва фольга. Змочуємо хліб водою з пульверизатора та загортаємо його у фольгу.

Ставимо хліб у холодну духовку. Включаємо духовку на 150°C і залишаємо хліб у ній на 15 хвилин. Якщо хліб після цього виявився занадто м'яким, знімаємо фольгу і залишаємо його в духовці ще на 4 хвилини.

Мікрохвильова піч

Знадобляться черствий хліб та вода. Кладемо скибочки хліба в мікрохвильову піч.

Поруч ставимо піалу з водою. Включаємо мікрохвильову піч на 15-20 секунд. Після цього перевіряємо ступінь м'якості хліба.

Якщо після цього він недостатньо м'який, повторюємо процедуру ще кілька разів. Такий хліб потрібно їсти одразу, поки він теплий

Духовка з паперовим рушником

Беремо черствий хліб, вода та паперовий рушник. Скибочки хліба змочуємо водою.

Обгортаємо скибочки хліба в паперовий рушник. Кладемо скибочки хліба в духовку, розігріту до 180°C. Випікаємо шматочки протягом 2-3 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви розм'якшуєте хліб у духовці, не перегрівайте його, щоб він не підгорів. Після розм'якшення його можна прикрити вологою серветкою, щоб не засихав. Також ми розповідали, чим замінити борошно під час смаження риби.