Через цю помилку гарнір втрачає смак: що не можна робити з картоплею на пюре

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

картопляне пюре з маслом
24 канал / Ця помилка псує гарнір

Багато кулінарів роблять так, і помиляються

Пюре - улюблений багатьма гарнір, який готується з розім'ятої картоплі з молоком. Ми розповідали, що додати до картопляного пюре, щоб воно стало смачнішим і ароматнішим. Але все залежить від самої картопляної маси та правильності її приготування.

Здавалося б, блендер або міксер значно полегшують процес, роблячи пюре пишним і однорідним. Проте, професійні кулінари не рекомендують використовувати ці пристрої. Разом із ProstoWay розповідаємо, чому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Від блендера картопля втрачає смак та змінює текстуру

 При подрібненні блендером картопля виділяє багато крохмалю, що робить пюре клейким і несмачним. Ручне ж збивання - до допомогою товкачика або преса дає ніжну й пухку консистенцію, яку неможливо отримати за допомогою блендера.

Як правильно збивати пюре

Використовуйте спеціальні інструменти та не поспішайте. Ретельно збивайте пюре, щоб не було грудочок. Не шкодуйте зусиль - результат залежить від цього.

За ручного збивання картопля не перетворюється на клейстер, а зберігає свій натуральний аромат. Також так легко регулювати густоту пюре, додаючи більше або менше молока.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте: ідеальне пюре - це не просто однорідна маса. Це смачний, ароматний гарнір, який підкреслить смак будь-якої страви. Ми розповідали, як приготувати його з французьким лоском.