Одна дрібка простого продукту - і ваші паски та кекси будуть неймовірними: кулінарна хитрість до Великодня

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

паска олександрійська
24 канал / Пасочки та і будь-яке тісто будуть ще смачнішими

Ну дуже простий трюк для випічки

Ми розповідали, як приготувати апетитні оладки. Тепер цілимось секретом приготування ідеального тіста.

Особливо цей трюк стане в пригоді перед Великоднем, коли всі печуть паски. Він полягає у додаванні у тісто невеликої дрібки солі. На перший погляд, сіль може здатися недоречним інгредієнтом для десертів. Однак досвідчені кухарі знають, що невелика кількість солі може значно покращити смак солодкої випічки. Разом із ProstoWay розповідаємо детальніше. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як працює сіль у солодкому тісті

Підсилення смаку

Сіль дійсно розкриває аромат інгредієнтів, роблячи десерт більш виразним. Несолодке тісто може здаватися прісним, адже цукор не дає тієї ж глибини смаку.

Покращення консистенції

Сіль зміцнює клейковину в тісті, роблячи його більш еластичним. Це важливо для пирогів, печива та інших видів випічки, які потребують певної форми.

Збереження вологи

Сіль допомагає тісту утримувати вологу, роблячи випічку більш соковитою. Це особливо актуально для десертів з начинкою, адже без солі начинка може вийти сухою.

Як додавати сіль

Важливо не переборщити з сіллю. Надлишок може зробити десерт неприємним на смак. Для більшості рецептів буде достатньо половини чайної ложки солі. Але орієнтуйтесь на ваш об’єм інгредієнтів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додавайте її до тіста разом з іншими сухими інгредієнтами, і насолоджуйтесь ідеальним балансом смаку у вашій випічці. Також ми розповідали, який інгредієнт зайвий у сирниках і лише псує страву.