Ензимна пудра: хімік розповів про небезпеку такої косметики (ВІДЕО)

Догляд за обличчям і тілом
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Пудра, фото
Фото: Freepik

Експерт показав наочний експеримент щодо дії ензимної пудри

Пудра — незамінна річ у жіночій сумочці. Вона рятує та освіжає макіяж у будь-яку пору року. Раніше ми писали, як самостійно зробити крем для рук , а тепер розкажемо, чи дійсно небезпечна ензимна пудра.

Один із найкращих вчителів України, відомий хімік Гліб Репіч розповів, чи варто використовувати косметику із вмістом ензимів. Аби показати це наочно, експерт взяв для свого експерименту шматок м'яса та ензимну пудру. Усе разом він помістив у хімічний стакан, додав воду і ретельно вимішав та залишив на ніч.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Експеримент із ензимом, фото
Фото: instagram.com/glebrepich/
Витягаємо м’яско, промиваємо водою, і бачите що? Воно стало неначе варене і просто розлазиться в руках, що фактично не далеко від правди, бо в цій ензимній пудрі містяться ензими бромелаїн та папаїн,
— розповів Репіч.

Додав, що у природі вони зустрічаються в ананасі та папаї. Ці ензими схожі на ензими, які є у шлунковому соку людини.

Експеримент, фото
Фото: instagram.com/glebrepich/
Коли ми наносимо ензимну пудру на обличчя, вона починає “перетравлювати” нашу шкіру... але ми ж її не на ніч залишаємо, а використовуємо або для вмивання, або як маску на 5-10 хвилин,
— зауважив експерт.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пояснив, що ензим розм'якшує зроговілий шар шкіри, а рослинні часточки, що містяться в пудрі, м'яко відлущують його. У результаті пори не забиваються шкірним салом, зменшується кількість прищів, зникають чорні цятки, а шкіра стає гладшою і світлішою.

Раніше ми писали про догляд за шкірою навколо очей. Експерт розповів, на що потрібно звертати увагу, коли купуєте косметичні засоби за доглядом у цій зоні.