Розумні дачники закуповують цю крупу ящиками: способи застосування гречки на ділянці

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Зараз не найбільш продуктивна пора для дачників, однак деякі роботи все ж треба виконати взимку . Цей час варто використати для організації та планування майбутніх робіт.

Розповідаємо разом із ProstoWay , як можна удобрити землю і яким чином у цьому допоможе гречка. Якщо вдома лежить залишок гречаної крупи, її не варто викидати. З неї можна зробити ефективне добриво.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як удобрити город гречкою

Гречку насипаємо в глибоку місткість Заливаємо її чистою водою. На кожну ложку крупи потрібно 300 мл рідини. Залишаємо замочуватись протягом 24 годин.

В результаті такого настоювання вода перестане бути просто звичайною водою. В ній накопичиться дуже багато мікроелементів. Це калій, фосфор, кальцій, магній тощо.

Для застосування проціджуємо та розбавляємо отриману воду чистою.

Такою вітамінізованою рідиною можна поливати розсаду. Рекомендується робити це щотижня. В результаті таких дій молоді рослини отримають всі ті мікроелементи, які їм потрібні для якісного розвитку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гречаною водою можна поливати також кімнатні рослини. Також ми розповідали, як захистити молоді дерева на ділянці від гризунів.