Навіть досвідчені квітникарі часто роблять цю помилку: куди поставити орхідею в квартирі

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

орхідея цвіт
24 канал / Орхідея буде рости краще

Не всі місця підходять для цих вибагливих красунь

Ми розповідали, яка кімнатна рослина прожене з вашого дому павуків . Тепер ділимось порадами, які допоможуть якнайкраще розмістити орхідеї в будинку. Це дуже важливо для успішного вирощування квітів.

Орхідеї - це вишукані та елегантні квіти, які можуть стати справжньою окрасою будь-якого дому. Однак, щоб орхідеї цвіли й радували вас своєю красою, їм необхідні певні умови. Разом з Ukr.Media ділимось кількома порадами щодо розміщення орхідей в будинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Температура та освітлення

Орхідеї віддають перевагу м'якому клімату з денною температурою 20-30°C та нічною 18-25°C. Найкраще місце для них - східні або західні вікна. Влітку вони отримуватимуть там достатньо світла, а взимку не постраждають від палючого сонця. Недостатнє освітлення може призвести до того, що орхідея не буде цвісти, а лише нарощувати зелену масу.

Вологість повітря

Орхідеї потребують високої вологості повітря (не менше 50%). Підвищити вологість можна за допомогою обприскування або зволожувача повітря. Також можна розмістити орхідею на піддоні з керамзитом, який постійно зволожувати.

Що ще варто знати

  • Не розміщуйте орхідеї на протягах або під прямими сонячними променями.

  • Горщик не повинен бути занадто великим або маленьким.

  • Використовуйте спеціальний субстрат для орхідей.

  • Регулярно поливайте орхідеї, але не допускайте перезволоження ґрунту.

  • Підгодовуйте орхідеї спеціальними добривами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете створити для орхідей оптимальні умови для зростання та цвітіння. Також ми розповідали, який горщик не підходить монстері.