Олена Кравець: досьє на єдину жінку в "Студії Квартал-95" та куму президента

Досьє
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Кравець Олена
Фото: Олена Кравець, instagram.com/lennykravets

Комедіантка, актрока, телеведуча, дружина, мама — це все про Олену Кравець!

Олена Кравець — гумористка, бізнес-леді, дружина, мама та… кума президента України Володимира Зеленського. А ще вона довгий час була єдиною жінкою в команді КВК 95 квартал, а згодом і в "Студії Квартал-95". В досьє від редакції Хочу! — біографія, особисте життя, кар'єра Олени Кравець та скандали, в які акторці довелося потрапляти.

Професія: акторка, телеведуча
Дата народження: 1 січня 1977 року
Вік: 47 років
Знак Зодіаку: Козоріг
Місце народження: Кривий Ріг, Дніпропетровська область, Україна
Зріст: 172 см.
Сімейний статус: заміжня
Кращі роботи: “Жіночий квартал”, “Тихий вечір”
Нагороди: "Великий КіВіН у світлому” (2000, 2001 рр.)
Соціальні мережі: Instagram

Біографія Олени Кравець

Олена Кравець та її мама
Фото: Олена Кравець з мамою, instagram.com/lennykravets

Олена Кравець , а тоді ще Маляшенко, народилася в Кривому Розі в родині металурга та економістки. Олена — єдина дитина в родині. 

За словами акторки, на неї дуже вплинув її батько Юрій — простий та добрий чоловік, який сформував в донці світлий погляд на світ. А ось мамі Надії Олена вдячна за виховання — жінка зробила все можливе для того, щоб донька не виросла егоїсткою, а також передала вміння стильно вдягатися та слідкувати за собою.

З самого дитинства майбутня телеведуча любила яскраво проявляти себе. В школі встигала не тільки вчитися, а й брати участь у самодіяльности, грати в театральних постановках та вести стінгазету.

Перший публічний виступ в житті акторки стався в 14 років. Тоді родина Олени Кравець переїхала в інший район та дівчинці довелося змінити школу. Там вона побачила оголошення про конкурс пародій і вийшла на сцену в образі Валерії. Виступ сприйняли дуже добре і Кравець Олена загорілася сценою. Тож не дивно, що незабаром дівчина наважилася на роль в спектаклі. А в старших класах навіть загорілася мрією вступити в акторський виш. За вікном були кризові дев'яності, тож мати відговорила Олену від цієї ідеї.

Особисте життя Олени Кравець

Олена Кравець та її чоловік
Фото: Олена Кравець з чоловіком, instagram.com/lennykravets

На особистому у акторки все стабільно —  21 вересня 2002 року вона вийшла заміж та з Олени Маляшенко перетворилася на Олену Кравець. Її чоловік Сергій — колишній виконавчий продюсер Студії 95 квартал. Стосунки пари почалися у 1997 році, коли Сергій в свій День народження, 1 травня, наважився зізнатися Олені в коханні.

Олена Кравець та її донька
Фото: Олена Кравець з донькою Марією, instagram.com/lennykravets

У 2003 році у пари народилася донька Марія. А у 2016 році стало відомо, що Олена Кравець вагітна двойнею. Тож, в липні того року у пари народилися двійнята — Іван та Єкатерина. Іван, до речі, нещодавно дуже розчулив маму .

Олена Кравець та її чоловік і діти
Фото: Олена Кравець з чоловіком та дітьми Іваном та Єкатериною, instagram.com/lennykravets

Але це не всі діти Олена — вона також хрещена мати першої леді України Олени Зеленської . Та і в Сергія є хрещена дитина — Олександра, донька президента України Володимира Зеленського

У 2023 році Олена Кравець зізналася, що кілька років хворіє на кропивницю . Хвороба загострилася після початку повномасштабного вторгнення.

Освіта Олени Кравець

Олена Кравець фото
Фото: Кравець Олена, instagram.com/lennykravets

Після того, як мати вмовила Олену відмовитися від думок про театральний інститут, дівчина вирішила стати економісткою. Тож вступила до криворізького філіалу Київського інституту народного господарства, де отримала диплом фінансистки-економістки.

Скажемо одразу — вибір навчального закладу дуже вплинув на подальше життя та кар'єру майбутньої акторки.

Кар’єра Олени Кравець

Олена Кравець та Студія Квартал-95
Фото: Олена Кравець з акторами “Студії Квартал-95”, instagram.com/lennykravets

У студентські роки Олена почала грати в КВК, в команді Інституту ділового адміністрування. А в 1997 році увійшла до складу збірної "Запоріжжя - Кривий Ріг - транзіт", а в 1998-му її запросили грати в команді "95 квартал". Олена прийняла пропозицію і почала крокувати сходинками до успіху. В рідному місті Олена також встигла попрацювати ведучою на "Радіо Система". А ще — бухгалтером в банку, касиром та директоркою філії "МакДональдс".

У нульових гумористка разом з колегами по КВК переїхала до Києва та стала адміністративною директоркою Студії "Квартал 95". В 2005-му в український ефір вперше вийшов "Вечірній квартал", беззмінною акторкою якого стала Олена Кравець. При цьому, вона встигала брати участь в більшості проєктів Студії — грала в трьох сезонах серіалу "Слуга народу", була тренеркою "Ліги сміху", вела "Жіночий квартал".

Наприкінці 2022 року Олена Кравець покинула "Студію Квартал-95" та стала ведучою проєкту "Тихий вечір" на телеканалі "Дім". Головною ж жінкою “Кварталу” стала гумористка Ірина Сопонару .

Компромат/скандали

Олена Кравець фото
Фото: Олена Кравець, instagram.com/lennykravets

В грудні 2023 року Олена Кравець та її шоу " Тихий вечір " опинилися в центрі скандалу. З'ясувалося, що акторка отримала понад 27 млн грн з держбюджету на створення проєкту. Ця новина неабияк розлютила українців та зібрала багато обурливих коментарів в соціальних мережах. Більш того — стало відомо, що спочатку на шоу Кравець планували виділити понад 32 млн грн, але згодом знизили суму.

Сама ж Олена прокоментувала новину, заявивши, що гроші на проєкт були виділені ще на початку року, а у 2024-му проєкт виходити не буде .  Акторка підкреслила, що не несе відповідальності за розподіл коштів та фінансування, адже вона — лише обличчя проєкту.