Міцні та здорові нігті після зняття гель-лаку: поради експертів, які допоможуть у догляді

Манікюр і педикюр
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як доглядати нігті після зняття гель лаку? При правильному знятті гель лаку особливих процедур не потрібно, але якщо ви раптом вирішили зняти гель лак самостійно або звернулися до не дуже досвідченого майстра, догляд за нігтями після зняття гель лаку буде потрібно. То що і як робити у цьому випадку? Читайте у нашому матеріалі.

Як доглядати нігті після гель лаку: поради експертів

Перше, що потрібно знати про догляд за нігтями після манікюру гель лаком - здирати лак з нігтів самостійно не рекомендується.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли ми знімаємо покриття, гель-лак, який дуже надійно прикріплений до натурального нігтя, може відшаровувати верхній шар натурального нігтя, викликаючи пошкодження. Згодом це зробить нігті більш схильними до шорсткої текстури, плямистості, розтріскування та ламкості. Крім того, у майбутньому нігтям буде складніше утримувати лак і гель,

попереджає сертифікована дерматологиня Денді Енглман .

Як би там не було, догляд за нігтями після гель лаку важливий, пише purewow.com і ділиться покроковим керівництвом, яке допоможе повернути нігтям силу та здоров'я.

Міцні та здорові нігті після зняття гель-лаку: поради експертів, які допоможуть у догляді - фото №1
Фото — Pinterest

Підстрижіть нігті

Довші нігті схильні до поломки при повсякденних справах. Після зняття гелю тримайте нігті короткими, щоб вони не зачіплялися за предмети та не сколювалися. Та й взагалі, процес відновлення та догляд після гель лаку краще починати з більш коротких нігтів, щоб звикати до довжини в міру їхнього зростання.

Робіть закруглену форму

Гель-лак з часом може витончити нігті, через що вони можуть зачепитися і зламатися. Відмовтеся від загострених або квадратних кінчиків на користь закруглених, щоб нігті залишалися міцними.

Міцні та здорові нігті після зняття гель-лаку: поради експертів, які допоможуть у догляді - фото №2
Фото — Pinterest

Часто зволожуйте

Втирайте масло для кутикули в нігті та шкіру навколо них кілька разів на день. Потім запечатайте все густим кремом для рук чи маззю. Мастила краще вбираються в нігтьове ложе, а креми створюють оклюзійний бар'єр, що запобігає витоку вологи.

Тримайте руки сухими

Наприклад, по можливості обмежте вплив води. Помити кілька тарілок – модно, але якщо посуду більше, краще одягнути рукавички, щоб не допустити розм'якшення нігтьової пластини.

Лікар Енглман рекомендує одягати гумові рукавички при виконанні домашніх справ. Це допоможе уникнути прямого контакту з агресивними хімікатами, запобігаючи ненавмисному відшаруванню або сколам нігтів.

Дайте кутикулі спокій

Не піддавайтеся бажанню відрізати чи підстригти її. Кутикула покликана захищати нові нігті, що ростуть під нею (це ще одна причина, чому так важливо підтримувати її у хорошому стані). З цією порадою погоджується і лікарка Енглман. Вона підкреслює, що дуже важливо підтримувати вологість кутикули та нігтьового ложа після видалення гелю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Суха, потріскана або відсутня кутикула може призвести до потрапляння бактерій у нігтьове ложе, що може спричинити інфекцію та ослаблення нігтів,

— каже вона.

Раніше ми розповідали, як правильно робити манікюр вдома . З нашим покроковим керівництвом процес буде легшим та безпечнішим.