Як заробити на городі: перелік найбільш “грошових” культур

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

продавати овочі
Створено за допомогою ШІ / Так можна непогано заробити

Справжні антикризові поради

Ми розповідали, чому жовтіє часник на грядці . В умовах економічної кризи город може стати одним із додаткових джерел доходу, але важливо підійти до цього питання з розумом.

Разом із Ukr.Media розповідаємо, що варто знати, перш ніж братись за капіталізацію грядок. Є кілька порад, які допоможуть вам зробити город прибутковим

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вирощування овочів та зелені на продаж: як отримати реальний дохід

Виберіть правильні культури

Найбільш вигідними для продажу є зелень, часник та полуниця. Приміром, кріп використовується повсюдно, має високу націнку. Петрушка і салат також користуються стійким попитом.

Полуниця - теж гарний вибір. Особливо вигідно продавати ранні ягоди. Та й ремонтантні сорти дають можливість збирати урожай протягом тривалого періоду. Часник теж традиційно вважається вигідною культурою, але важкувато конкурувати з китайцями, які заполонили ринок своїм часником.

Забезпечте необхідні умови

Варто задуматись про прибутковість, якщо у вас є ділянка 7-10 соток. Важливою умовою також є приміщення для зберігання зібраного врожаю та доступ до добрив: болотного торфу, річкового або озерного мулу.

Де продавати продукцію

Знайдіть джерела збуту. Традиційним місцем для продажу овочів і зелені є ринок. Можна співпрацювати з невеликими магазинами, які шукають постачальників свіжих продуктів. Також ресторани часто потребують якісних овочів і зелені у великих обсягах. Можна також створити інтернет-магазин або продавати через соціальні мережі.

Будьте готові до труднощів

Пам’ятайте, що не всі культури можна вирощувати протягом року. Погодні умови можуть негативно вплинути на врожай.

Також не варто розраховувати на швидкий заробіток. Перший час доведеться вкласти багато сил і коштів. Прибуток буде залежати від вашої працьовитості та вміння організувати роботу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте, що успіх залежить від вашого прагнення, знань і вміння організувати роботу. Також ми розповідали, що потрібно зробити весною з полуницею .