7 яскравих фільмів Емми Стоун. Смішна і крута дівчина з двома "Оскарами"!

Емма Стоун зі статуеткою "Оскар", фото

Що подивитися з цією кумедною дівчиною, яка вражає майстерністю перевтілення

Хто б міг подумати, що дівчина-підліток, яку звали Емма Стоун і яка знімалася в численних звичайнісіньких серіалах, до 30 років перетвориться на одну з найшанованіших і найоплачуваніших акторок планети? Більше того, до 35, Емма, дочка підрядника та домогосподарки з Арізони, стала кимось на зразок нової Меріл Стріп – отримавши нещодавно вже другий “Оскар” у своїй кар'єрі (не рахуючи номінацій).

Вірогідно, попереду у неї ще багато тріумфів, а поки що ми згадуємо найкращі зіграні ролі Стоун. ТОП-7 її фільмів ми зібрали у цій статті!

"Магія місячного світла" (2014)

Кадр із фільму “Магія місячного світла”

Що стосується безпосередньо акторської майстерності, то це дуже складно – майстерно зображати погану гру. А тим часом саме цим займається Емма Стоун у багатьох сценах цього чудового фільму Вуді Аллена. Справа в тому, що Емма грає дівчину, яка видає себе за медіума – її героїня Софі Бейкер нібито може спілкуватися з духами та «отримувати інформацію» з того світу.

Так от, коли ця сама Софі Бейкер приймає інфернальні сигнали, тут і починається справжній самодіяльний театр - і Софі в ньому головна зірка. Для того, щоб обдурити (чи все-таки ні?) богемних мешканців і гостей Рів’єри (і героя Коліна Ферта зокрема), Софі доводиться постійно витріщати очі (від чого вони, "таємна зброя" Емми Стоун, стають ще виразнішими) напускати на себе таємничий вигляд і дивитися кудись у бік горизонту над морем.

При цьому акторка являє собою саму чарівність - і просто ідеально вписується в образ легковажної, авантюрної, але при цьому ще й дівчини двадцятих років минулого століття, що твердо стоїть на ногах.

"Бьордмен" (2014)

Кадр із фільму “Бьордмен”

А ось у цій чудовій оскароносній стрічці Алехандро Іньярріту Емма зіграла зовсім протилежного персонажа. Її героїня Сем - дівчина-проблема, схильна до наркотичної залежності і така, що надає занадто багато значення соцмережам. А ще вона сидить на краєчку балкона, звісивши ноги над жвавою нью-йоркською вулицею – в очікуванні припливу адреналіну.

Звичайно, головний герой цього фільму – той самий Бьордмен, актор Рігган Томсон (Майкл Кітон), який пожертвував усім заради того, щоб домогтися поваги театралів на Бродвеї, а не залишатися зіркою із “супергеройських” фільмів дев'яностих. Але Емма Стоун і її гра не бліднуть на тлі Кітона і навіть Едварда Нортона, який зіграв театральну зірку. Сем - дочка головного героя, а ще його "персональний помічник", але вона не так допомагає батькові, скільки активно з'ясовує з ним стосунки. Так, мало кому вдавалося так аргументовано і переконливо принизити свого батька в кіно, як героїні Стоун у тій сцені, де Томсон застукує дочку за курінням.

Ще один незабутній момент – епізод, у якому герої Нортона та Стоун грають у гру “правда чи бажання”. Сем, яка все ще шукає адреналін, виглядає спокусливо, але вона не збирається ставати просто ще однією здобиччю для Майка, героя Нортона – а той насправді просто мріє знову побачити світ очима такої дівчини, як героїня Стоун. Чи не найкраща сцена у фільмі і одна з найкращих у кар'єрі Емми.

"Ірраціональна людина" (2015)

Кадр із фільму “Іраціональна людина”

Таки нечасто глядачам випадає можливість помилуватися спільною грою акторів, які незабаром отримають свої перші "Оскари" - але в цьому випадку Емма Стоун та майбутній Джокер Хоакін Фенікс надали нам такий шанс. "Ірраціональна людина" - ще один фільм Вуді Аллена у послужному списку Стоун, але цього разу ми маємо справу зовсім не з легкою сентиментальною історією.

Отже, Емма грає чемну студентку, що чудово формулює свої думки і яка здатна вступити у захоплюючу полеміку з викладачем . Її звуть Джилл і їй вдається зацікавити собою людину, яка втратила будь-який інтерес до життя і до себе – професора філософії Ейба Лукаса (Фенікс).

Але Стоун у цій ролі зовсім не виглядає як спокусниця, у більшій мірі як чуйний друг – і поводиться відповідно. Навіть коли вона пропонує герою Фенікса переспати, виглядає і звучить це невинно і навіть чарівно - Джилл просто намагалася навчити депресивного і ласого до алкоголю професора любити життя. Але це лише початок історії.

"Ла-Ла Ленд" (2016)

Кадр із фільму “Ла-Ла Ленд”

Здавалося б, ну скільки можна знімати нескінченні сльозливі історії про те, як дівчина безуспішно намагається стати зіркою – і знайомиться з такою самою амбітною і такою самою нефартовою молодою людиною? І який ще такий мюзикл потрібно зняти, щоб нарешті переконати скептиків, які вважають кіномюзикли "сміттєвим" жанром, що не заслуговує на увагу і час?

Так ось, такі історії, як виявилося, можна спокійно продовжувати знімати – якщо ви режисер, якого звати Дем'єн Шазелл, а в головних ролях у вас знімаються Емма Стоун та Райан Гослінг. Насправді вони знайшли один одного. Шазелл, Стоун і Гослінг були і є великими шанувальниками мюзиклів. Крім того, потаємною акторською мрією Емми завжди була можливість раптом взяти і заспівати посеред знімального майданчика, а потім почати хвацько танцювати - як це належить робити у мюзиклах.

У “Ла-Ла Ленд” Еммі було надано такий шанс – і не один. Але що найважливіше, так це те, що саме завдяки зусиллям та таланту Стоун і Гослінга фільм нагадує як найкращі приклади золотої епохи голлівудських мюзиклів, а саме кольорові фільми п'ятдесятих років, так і французькі кіномюзикли шістдесятих. І це при тому, що дія відбувається у наш час – і фільм виглядає цілком сучасно.

І Еммі, і Райану, звичайно ж, став у нагоді їхній власний досвід ходіння по нескінченним прослуховуванням і кастингам – можливо, саме тому такої природної гри, яку демонструє Стоун, ви не побачите в жодному іншому мюзиклі. За роль баристи Мії в гонитві за голлівудською славою Емма отримала "Оскар".

"Фаворитка" (2018)

Кадр із фільму “Фаворитка”

Насправді перший досвід співпраці Емми з грецьким режисером Йоргосом Лантімосом був не менш вдалим, ніж нещодавні славнозвісні “Бідні-нещасні”. Більше того, можливо в "Фаворитці" ще більш переконливо і наочно показується те, яким складним і часом незрозумілим створінням є жінка - створінням, здатним бути як божественно прекрасним, так і таким, що здатне нажахати.

Отже, Англія, початок вісімнадцятого століття. При дворі королеви Анни (Олівія Колман) з'являється нова служниця, кузина фаворитки королеви Сари Черчілль (Рейчел Вайс) – дівчина, яку звуть Ебігейл Хілл (Стоун). Ебігейл трохи налякана атмоферою в палаці, але взагалі вона дуже винахідлива, рішуча і, як і кузина, не позбавлена ​​чарівності. Героїні Стоун теж судилося стати фавориткою королеви - і буде створений любовний трикутник, від учасників якого залежатимуть мільйони життів.

Роль Ебігейл – одна з найскладніших у кар'єрі Емми, але саме завдяки старанням акторки стрічка так не схожа на звичайну костюмовану драму. Звичайно ж, ще більша заслуга в цьому самого Лантімоса – Емма давно вважала себе прихильницею його фільмів і сама запропонувала свої послуги через агента. Режисер не пошкодував про своє рішення затвердити Стоун на роль Ебігейл – єдиною його умовою після першої особистої зустрічі було те, що Емма посилено попрацює над потрібним для зйомок англійським акцентом.

"Круелла" (2021)

Кадр із фільму “Круелла”

Свого часу той же "Диявол носить Prada" здавався чарівно розкутою, навіть зухвалою стрічкою про світ фешн-журналістики та високої моди, але "Круелла" в цьому сенсі пішла ще далі. І якщо у випадку з "Дияволом..." ми мали справу з відмінним дуетом Енн Гетеуей і Меріл Стріп, то в "Круеллі" можна насолодитися не менш приголомшливою спільною грою двох Емм - Стоун і Томпсон. Але якщо у фільмі 2006-го року ми спостерігали за тим, що відбувається у стінах редакції авторитетного фешн-видання, то у “Круеллі” події розгортається у значно ширших масштабах.

Героїня Стоун, Естелла Міллер – дівчина складна, вперта і норовлива, яка з дитинства мріє стати знаменитим дизайнером. Вона втратила в дитинстві матір, тинялася сиротою Лондоном у шістдесятих – і нарешті потоваришувала з двома кишеньковими злодіями. Естелла підросла, навчилася красти – але бажання прославитись у світі моди її не залишило. Але для початку їй доведеться попрацювати прибиральницею в магазині одягу.

Напевно, нікому ще з акторок не вдавалося так приголомшливо виглядати, як Стоун-прибиральниця – навіть після того, як на неї вивалювався контейнер зі сміттям. Ну а приголомшлива метаморфоза Естели – її перетворення на суперстервозну Круеллу Де Віль, ту саму, з франшизи “101 далматинець” – це кіноатракціон, від якого можуть почати трястись коліна. Стоун дуже хотіла, щоб її героїня курила у кадрі – але керівництво “Дісней” не дозволило їй такої свободи дій. Що ж, вражає і без тютюнового диму.

"Бідолашні створіння" (2023)

Кадр із фільму “Бідолашні створіння”

Ця захоплююча екранізація роману шотландського письменника Аласдера Грея – другий досвід спільної роботи режисера Йоргоса Лантімоса та Емми Стоун. Вони напрочуд швидко порозумілися під час зйомок "Фаворитки" - і взялися за "Бідолашних створінь" з подвоєним ентузіазмом, до того ж Емма цього разу взяла на себе ще й роль продюсера.

Якби хтось інший, не настільки винахідливий, як Лантимос, знімав фільм за книгою тоді, коли вона вийшла у світ, тобто на початку дев'яностих – напевно вийшло б щось на зразок історії про Франкенштейна, тільки монстр був би у спідниці. Але у руках Лантимоса ця похмура і моторошна історія про вагітну жінку, яка наклала на себе руки, запалала новими фарбами. За сюжетом, ця жінка воскресла - вже з пересадженим геніальним ученим Годвіном Бакстером мозком власної ненародженої дитини.

Тепер жінку звуть Белла Бакстер, Беллу грає Стоун - і ми спостерігаємо за тим, як дитина з тілом дорослої леді вікторіанської доби відкриває для себе світ. Звичайно ж, як і будь-яка дитина, Белла абсолютно позбавлена ​​нав'язаних суспільством забобонів - вона дуже швидко дорослішає, але не збирається піддаватися умовностям, фальші, стандартам та штампам.

Стоун показала високий акторський клас, зайвий раз нагадавши про те, що бути акторкою - це означає не просто промовляти рядки сценарію і добре виглядати у кадрі. Наприклад, для того, щоб опанувати ту саму незграбну дитячу ходу, вона брала уроки танців – щоб потім переосмислити танцювальні па в пластику людини, якої не повинно було існувати в природі. Роль Белли Бакстер принесла актрисі цього року ще один заслужений “Оскар”.

Раніше ми також ділилися добіркою найкращих фільмів Кейт Бланшетт . Що вона дала світу за більш як 20 років у кінематографі — дізнавайтеся на ХОЧУ!