Наганяють страх: які побутові шуми здатні довести вашого улюбленця до “інфаркту”

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми писали, як допомогти песику не стресувати через похід до ветеринара. Та спричинити появу стресу та страху можуть і більш звичайні на людський погляд речі. З переліком таких пропонуємо ознайомитися у цій статті на HOCHU.ua.

Ми звикли, що наші домашні улюбленці починають нервувати від гучних звуків, на кшталт, грому, сирени та пилотяга. Проте впливати на котів та собак можуть і низькі звуки, які не сприймає наше вухо.

Тож які звуки та побутова техніка приносять незручності (а то й шкоду) нашим пухнастикам? Про це розповідає 24 Канал з посиланням на видання Inverse.

Звуки, які турбують улюбленців

У Journal of Feline Medicine and Surgery опублікували опитування, яке провели у 2015 році у Великій Британії. Воно оцінювало потенційні причини судом у котів з захворюванням, що називається синдромом “Тома і Джеррі” або аудіогенними рефлекторними нападами у котів (Feline Audiogenic Reflex Seizures - FARS ).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазначалося, що у котів траплялися напади (починали сіпатися кінцівки або відбувалась втрата свідомості) від наступних звуків:

  • дзвінка телефону;

  • падіння металевої ложки в керамічну миску;

  • постукування по склу;

  • шелестіння паперу або поліетиленових пакетів;

  • набору тексту на клавіатурі ноутбука;

  • цокання язиком.

Фото: adirondackfurnitures.com
Фото: adirondackfurnitures.com

Що ж робити

Стежте за змінами у поведінці кота або собаки, а саме - як він поводиться біля певних гаджетів або реагує на ввімкнення вами конкретної техніки.

На жаль, вберегти пухнастиків від усіх звуків, що їх лякають, неможливо. Але можна спробувати. Наприклад, придбати тихіший пилотяг або зменшити звук на телефоні чи дверному дзвінку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про особисті кордони вашого котика. Чому з ними потрібно рахуватися - читайте у цій статті .

Фото: vikna.tv